joi, 16 februarie 2017

Viorica Dăncilă a solicitat investiții europene în proiecte menite să ajute tinerii și femeile din mediul rural

Liderul eurodeputaților social-democrați din România, Viorica Dăncilă, salută adoptarea de către Parlamentul European a rezoluției referitoare la investiții în locuri de muncă și în creștere, care solicită Comisiei și statelor membre să susțină crearea de locuri de muncă în mediul rural, în special în zonele defavorizate. Eurodeputata PSD a fost raportorul de aviz al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.
”Votul de astăzi transmite un semnal determinat al Parlamentului European, către statele membre ale UE, dar și către Comisia Europeană, că este necesară utilizarea mai eficientă a fondurilor europene, astfel încât să fie create locuri de muncă și oportunități în zonele rurale și defavorizate, dar și pentru a sprijini femeile și tinerii, categorii sociale afectate de șomaj. Prin această rezoluție, se reafirmă rolul fundamental pe care politica de coeziune trebuie să îl aibă în reducerea decalajelor sociale și economice”, susține Viorica Dăncilă.
În calitate de raportor pentru aviz din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, eurodeputata PSD a subliniat rolul agriculturii în furnizarea de locuri de muncă și în conservarea spațiului rural și a solicitat susținerea acelor proiecte menite să ajute tinerii și femeile de la sate.
De asemenea, Viorica Dăncilă a cerut Comisiei Europene să garanteze acces la finanțare mai ușor și echilibrat din punct de vedere geografic, acordând o prioritate deosebită întreprinderilor și cooperativelor din zonele rurale și din zonele defavorizate.
Totodată, rezolutia solicită CE să asigure mecanisme de corelare a prețurilor de producție și de vânzare, pentru a fi sigur astfel că principalii beneficiari ai finanțărilor PAC sunt producătorii agricoli.
Nu în ultimul rând, deputata europeană a invitat Comisia și autoritățile de management din cadrul programelor de dezvoltare rurală să consulte părțile interesate în mod regulat, de la planificarea programelor de dezvoltare rurală până la punerea lor în aplicare.

Niciun comentariu: