joi, 20 aprilie 2017

Olimpicii naționali, locuri fără taxă asigurate la UVT

Olimpicii naționali li se oferă și burse și gratuitate la cazare. Măsura, valabilă pentru toate disciplinele
Timișoara este în aceste zile gazda Olimpiadei Naționale de Matematică, Universitatea de Vest având o contribuția semnificativă la desfășurarea evenimentului. Astfel, la UVT a avut loc festivitatea de deschidere pentru clasele V-VI, desfășurată în cursul zilei de ieri. Tot în cadrul instituției va avea loc și ceremonia de premiere, acțiune programată pentru data de 23 aprilie. În plus, Universitatea acordă premii și găzduiește probele de baraj de selectare a loturilor pentru concursurile internaționale.

Turneu în Franța cu „Lacul Lebedelor” și premieră la Sibiu în prima zi după finalizarea turneului

Cum arată programul TBS pentru următoarea perioadă ?
Zona metropolitană Paris este prima destinație internațională de turneu pe care Teatrul de Balet Sibiu o va avea în acest an cu spectacolul „Lacul Lebedelor”. După reprezentațiile din 22 și 23 aprilie, susținute pe scena teatrelor din Yerres și Longjumeau, TBS va prezenta la Sibiu, în prima zi după ce balerinii se vor întoarce din Franța, miercuri, 26 aprilie 2017, premierele de dans contemporan „Când întunericul devine lumină” și „Șapte singuratici într-o zi de iarnă”.

Jandarmii olteni prezenţi la datorie pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Izvorului Tămăduirii

În perioada 21–23 aprilie 2017, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, vor asigura măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii Brâncoveni pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Izvorului Tămăduirii, cât și în localitatea Tufeni la manifestările cultural-religioase desfășurate cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

citește tot articolul AICI

Pictură ţesută cu fire rupte din suflet

Pictorul Ion Panduru – un maestru al penelului
Oare de câte ori ni s-a întâmplat să stăm neputincioşi în faţa unei picturi, să împietrim pur şi simplu pentru că ramele reuşeau să surprindă mai multă viaţă decât eram noi capabili să trăim? Pentru că dintr-o dată, momentele care trec fugare prin noi se opresc acolo pe pânze… Şi abia atunci realizăm că pictorii sunt arhitecţi de nemurire.

Eveniment unic în lume pentru ajutarea copiilor cu autism: Un ultramaraton de 24 de ore pe nisip

Autism Marea Neagra: În zilele de 22 şi 23 aprilie 2017, începând cu ora 10, va avea loc, în staţiunea Mamaia, un eveniment sportiv unic în lume: un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la care vor participa 20 echipa a câte 24 concurenţi.
Evenimentul sportive, organizat de Centrul de Psihologie “Marea Neagră”, face parte din proiectul Camera Virtuală, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. În această cursă vor alerga echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU Dobrogea şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşie, elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Constanţa, antrenori de fitness, studenţi ai Universităţii “Ovidius” etc.

Cercetaşii vâlceni participă la Festivalul „Bucureşti Quest”

Cercetaşii centrului local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea  vor participa  la Festivalul Cercetăşesc „Bucureşti Quest” ce va avea loc în perioada 21-24 aprilie în Capitală. Apreciind  perseverenţa cercetaşilor centrului local „Dimăncescu” Bucureşti care orghanizează în fiecare an acest eveniment,  ei au răspuns invitaţiei de a participa la ediţia 2017 BQ2017 Scoutstock. Da, aţi citit bine Scoutstock, ca o amintire a unor vremuri demult apuse.

citește tot articolul AICI

Alina Bota: “După sarcină, multe mămici devin antreprenor”

Diferenţa dintre mamele-antreprenor, femeile-casnice şi femeile-angajat
Tot mai multe femei, care au o carieră de cel puţin 5 ani ca angajat şi o sistează în timpul sarcinii, atunci când vor relua activitatea profesională, au tendinţa de a se îndrepta către antreprenoriat.  
În opinia doamnei Alina Bota, consilier de branding personal şi fondatorul companiei de training LevelUp Vision, acest lucru se întâmplă deoarece, în timpul sarcinii, mămicile devin mai creative, experimentează responsabilitatea mai mult ca oricând, citesc foarte mult, se autoeducă şi învaţă lucruri care pot usura viața altor parinți.

71 de inculpați condamnați în luna martie, în dosare de corupție instrumentate de DNA

În cursul lunii martie 2017, în dosare de corupție instrumentate de Direcția Națională Anticorupție, au rămas definitive 32 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 71 inculpați între care: doi magistrați (un judecător, un procuror), un avocat, doi manageri unități medicale, un medic specialist, un director Finanțe la nivel județean, un lider confederație sindicală, un viceprimar oraș, un vicepreședinte CJ, doi primari de comună, un director unitate bancară, doi ofițeri de poliție, etc.

articol integral AICI

Șapte singuratici într-o zi de iarnă. Debutul coregrafic al Marianei Gavriciuc, pe scena Teatrului de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri, 26 aprilie 2017, de la ora 19:00, la Cercul Militar Sibiu, în cadrul unui spectacol-coupé, primele două premiere de dans contemporan din acest an: „Șapte singuratici într-o zi de iarnă”, coregrafia de debut a Marianei Gavriciuc (24 ani) –  laureată a mareului premiu în cadrul „Alt Concurs Național de Coregrafie” București, ediția 2016 și producția „Când întunericul devine lumină”, realizată de Daniel Alexandru Dragomir (22 ani).

citește tot articolul AICI

Haideți să vedem spectacolele Teatrului Anton Pann și în blugi

Știti, de multe ori, și eu ca și alții îmi pun intrebarea de ce m-aș duce la teatru. Poate că acolo e lume bună, cultă, așa se spune, poate că vreau să-mi etalezi noua pereche de pantofi, un fake de la  louis vuitton, sau poate rochița, de ce nu blana de vizon, sau… Sunt multe motive pentru care am putea să ne ducem la teatru. Dintre toate unul singur rămâne valabil. Mă duc pentru că-mi place, pentru că iubesc teatrul.
La teatru m-aș duce și în blugi, m-aș grăbi să prind un loc în care să fiu doar eu cu mine și să urmăresc povestea pe care încearcă echipa de actori să mi-o spună. Îmi plac poveștile cu happy end, dar, din păcate, nu toate se termină așa, îmi plac poveștile care mă răscolesc profund și care mă fac să-mi pun o mie de intrebări, îmi plac poveștile care îmi pun imaginația la încercare, îmi place teatrul. De multe ori mă întreb unde e acea lume bună, intelectualii Vâlcii, profesorii de limba română care le predau elevilor istoria literaturii în care se vorbește și despre teatru, oamenii de artă, etc.

Campanie internaţională, la care participă şi copiii din România – Se pregăteşte o nouă generaţie – una de eroi!

În contextul în care comunitatea internaţională trece printr-o criză morală şi socială fără precedent, Grupul Internaţional Helen Doron English a lansat, la începutul lunii aprilie, campania internaţională “Young Heroes”, în cadrul căruia vor fi angrenaţi zeci de mii de copii din ţările europene şi asiatice, inclusiv din România.

tot articolul AICI

Programul Târgului popular Izvorul Tămăduirii ediția 2017, organizat la Horezu

Evenimentul se desfășoară anual, în prima zi de vineri de după Sfintele Sărbători de Paște.
Programul târgului cuprinde spectacole artistice, prezentare și desfacere obiecte de artă populară diversă, unelte agricole, ateliere interactive pentru vizitatori, etc. Evenimentul se desfășoară în apropierea Mănăstirii Hurezi, în frumoasa luncă a Romanilor.
Programul evenimentului: click AICI

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște va prezenta spectacolul Gaițele la Zilele Severinului

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște va fi prezent pe scena Teatrului Municipal Drobeta Turnu Severin duminică, 23 aprilie, unde va juca, începând cu orele 19:00, spectacolul Gaițele, un spectacol de Mc Ranin, care generează bună dispoziție și amintește publicului cât de important este să ne privim autoironic.
Alături de actrițele Florina Cercel (Teatrul Național București), Carmen Tănase, Virginia Rogin (Teatrul Odeon București) și Carmen Ionescu (Teatrul Național București), publicul severinean va putea admira calitățile interpretative ale actorilor Teatrului Tony Bulandra: Mircea Silaghi, Ana Maria Carablais, Liviu Cheloiu, Sebastian Bălășoiu, Ioana Farcaș, Antonia Ionescu, Maria Nicola.

Slatina: Finanţare nerambursabilă din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general

Primăria municipiului și Consiliul Local Slatina anunță deschiderea sesiunii de participare pentru depunerea de proiecte în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Proiectele pot fi depuse de către persoane fizice și juridice fără scop patrimonial, asociații și fundații, în următoarele domenii: cultură, sport, educație, culte religioase, învățământ, sănătate etc.

citește tot AICI

Primăria municipiului Slatina anunță finalizarea primei etape a acțiunii de distribuire a Tichetelor Sociale de Paște

Din numărul total de 5.964 bonuri valorice ce trebuia să ajungă la beneficiari, 90% au fost distribuite efectiv de către factorii poștali. Persoanele beneficiare care nu au fost găsite la domiciliu, în jur de 600, au primit o înștiințare să se prezinte cu actul de identitate la sediul poștei unde sunt arondați începând de astăzi – vineri 14 aprilie, până în data de 21 aprilie. Dacă și de această dată vor rămâne tichete sociale neridicate, atunci beneficiarii mai au o ultimă șansă pentru a intra în posesia lor în ultima săptămână a acestei luni, de la sediul Direcției Protecție și Asistență Socială (lângă piața Frații Buzești) din cadrul Primăriei Slatina.

citește tot AICI

APAH-RO susţine vaccinarea împotriva hepatitei B

În contextul dezbaterii publice pe Legea vaccinării, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România îşi exprimă sprijinul privind vaccinarea copiilor împotriva hepatitei B, o boală infecţioasă cu efecte majore asupra întregii societăţi.
În acelaşi timp, APAH-RO consideră că o mai bună colaborare între factorii implicaţi – autorităţi, medici, asociaţii – în domeniul informării şi educării cetăţenilor asupra avantajelor şi implicaţiilor vaccinării copiilor ar duce la luarea deciziilor în cunoştinţă de cauză de către părinţi.

TNL Vâlcea vă urează Sărbători Fericite!

Reprezentanți ai Organizației de Tineret a PNL Vâlcea au fost prezenți în Săptămâna Mare în mijlocul celor 15 familii din satul Firijba, comuna Popești, unde au dus cadouri tradiționale de Paște.

citește tot AICI

Anghelescu Cosmin: Dezinformarea și presiunea politică şi mincinoasă a liberalilor trebuie să înceteze

Am urmărit cu interes ca în toată perioada în care ne-am exercitat mandatul de consilier local în cadrul Consiliului Local Mateești, hotărârile să fie luate legal și în interesul oamenilor.
Dezinformarea și presiunea politică şi mincinoasă a liberalilor asupra aleșilor locali și a Consiliului Județean Vâlcea trebuie să înceteze.

Angajati CIECH Soda in greva foamei la Prefectura Valcea, 12 aprilie 2017 - VIDEO


CIECH Soda România: Dialogul generează soluții, comportamentul agresiv generează tensiuni

Comisia de Cercetare Disciplinară a CIECH Soda România a anunțat pe 10 aprilie 2017 rezultatul anchetei interne, derulate în cursul ultimelor două săptămâni. Ancheta a vizat comportamentele neconforme cu regulamentele interne ale câtorva angajați.
Convocarea Comisiei a fost făcută la solicitarea managementului, pe data de 31 martie 2017, când au fost înregistrate comportamente neobișnuite pentru activitatea din uzină. Antrenați de protestul declanșat de patru persoane (doi membri din conducerea sindicatului, un lider sindical și un angajat), pe data de 24 martie, alți câțiva zeci de angajați au forțat intrarea în pavilionul administrativ, în ciuda invitației la dialog, conform procedurilor uzuale.

Fundația eMAG invită școlile de la satele din Olt să solicite finanțare pentru deschiderea de centre afterschool Nouă Ne Pasă, până pe 15 mai

Fundația eMAG și Flanco invită școlile gimnaziale din comunitățile defavorizate din Olt să aplice pentru a  primi finanțare și a intra în programul de centre afterschool Nouă Ne Pasă, în anul școal 2017-2018. Programul Nouă Ne Pasă (NNP) își propune să sprijine elevii de la sate cu rezultate slabe la învățătură să nu abandoneze școala și să îi ajute să promoveze Evaluarea Națională cu medie peste 6.

citește tot AICI

https://www.vocea-olteniei.ro/2017/04/11/catalogul-evenimentelor-oficiale-nationale-un-obiectiv-ambitios-pentru-prefectura-judetului-olt/

Întocmirea unui Catalog al evenimentelor oficiale naționale a reprezentat pentru Instituția Prefectului – Județul Olt un obiectiv ambițios, strângerea laolaltă a informațiilor oferite fiind un proces, pe cât de anevoios, pe atât de însemnat, ce a presupus consultarea simultantă a programului legislativ deținut de instituție și a portalului legislativ implementat de către Ministerul Justiţiei (http://legislatie.just.ro/), precum și accesând paginile oficiale de internet ale Camerei Deputaților, Guvernului României și ministerelor.
Structurat pe luni calendaristice, catalogul cuprinde sărbătorile legale în care nu se lucrează, ceremoniile oficiale și evenimentele oficiale naționale, stabilite prin acte normative (legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru), aflate în vigoare, publicate în Monitorul Oficial al României, până la data de 1 aprilie 2017.

Conflictul de muncă dintre salariați și conducerea societății CIECH Soda România, în atenția autorităților județene din Vâlcea

Prefectul județului Vâlcea s-a întâlnit marți, 11 aprilie 2017, la solicitarea primită din partea Sindicatului SODISTUL, cu membri ai acestei organizații de masă, ca urmare a conflictului de muncă apărut între salariați și conducerea societății CIECH Soda România. La întrevedere au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, precum și ai Consiliului Județean Vâlcea.
În cadrul discuției, liderul de sindicat, Adrian Mugioiu, a adus la cunoștința celor prezenți că un număr de 74 de salariați au primit decizii de sancționare, doi dintre aceștia de concediere, ca urmare a faptului că s-au solidarizat cu ceilalți colegi care au intrat în greva foamei în data de 23 martie 2017.

Vola.ro face primul pas spre turismul intern – lansează LocalEscapes.ro

Vola.ro lansează oficial Local Escapes (www.LocalEscapes.ro), o platformă de rezervare de pachete turistice dedicată exclusiv vacanțelor în România. Prin acest concept nou, Vola.ro oferă turiștilor români acces la pachete de vacanță în România incluzând cazare în locații de top, mese, activități exclusiviste și servicii premium, la prețuri preferențiale.

citește tot AICI

“Facem sex atât de rar, eu nu mai rezist, o să-mi înşel soţia”

Sexolog Gabriela Marin: Care sunt cele mai frecvente probleme din dormitorul românilor?
Activitatea sexuală este un factor esenţial în relaţia de cuplu, iar în cadrul cuplurilor căsătorite, unde intervine adeseori monotonia, este cu atât mai importantă cu cât are puterea de a ţine vie iubirea şi aduce echilibrul în căsnicie. Daca putem asemana o relatie cu o casa, atunci sexualitatea este fundatia ei.