vineri, 5 septembrie 2014

Asociatia Pro Democratia Club Craiova incepe a doua etapa pentru implementarea proiectului RomaniaEuroTransparency

Asociaţia Pro Democraţia – Club Craiova anunţă începerea celei de a doua etape a procesului de implementare a Proiectului de Monitorizare ”RomaniaEuroTransparency”.

Proiectul de Monitorizare ”RomaniaEuroTransparency” este implementat de Asociaţia Pro Democraţia – Club Craiova în perioada Iulie 2014 - Decembrie 2015, cu susţinere din resurse interne şi are ca scop creşterea transparenţei utilizării fondurilor europene în România. În prima etapă de implementare a Proiectului de Monitorizare ”RomaniaEuroTransparency” au fost centralizate şi sintetizate informaţii despre mecanismele de absorbţie a fondurilor europene, de monitorizare şi implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene, în conformitate cu legislaţia naţională şi europeană.

citește TOATĂ ȘTIREA click aici: VOCEA-OLTENIEI.ro

*****************
**********
*****
**

Jandarmeria Olt asigura ordinea publica la partidele de fotbal disputate sambata, 6 septembrie 2014

Sâmbătă, 6 septembrie 2014, sunt programate următoarele partide de fotbal:

- în cadrul Ligii a-II-a de fotbal F.C. OLT SLATINA – F.C. CARANSEBEŞ, începând cu ora 11.00 pe stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina. Partida este considerată cu grad de risc scăzut;
-  în cadrul Ligii a-III-a de fotbal, C.S. VIŞINA NOUĂ – INTER CLINCENI, începând cu ora 17.00 pe stadionul „Sportul” din localitatea Vişina Nouă. Partida este considerată cu grad de risc scăzut.      
    
Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, în cooperare cu poliţia, vor avea misiunea de a asigura ordinea publică în zona imediată şi apropiată a stadioanelor, înainte, pe timpul şi după terminarea meciurilor de fotbal. Intervenţia în situaţii de urgenţă va fi asigurată de I.S.U. Olt. Măsurile de ordine în interiorul stadioanelor vor fi asigurate de către agenţi de ordine din cadrul societăţilor/firmelor de pază cu care cluburile gazdă au încheiate contracte de prestări servicii.

citește TOATĂ ȘTIREA click aici: VOCEA-OLTENIEI.ro

*****************
**********
*****

Lista deschisa pentru presedintii si loctiitorii birourilor electorale ale sectiilor de votare din judetul Olt

"În perioada 8 - 23 septembrie 2014, persoanele interesate să fie înscrise în lista cu jurişti sau în lista cu alte persoane cu o reputaţie bună în localitate, din rândul cărora vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014, pot depune cereri în acest sens la Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, cu sediul în Municipiul Slatina, B-dul A.I. Cuza nr. 12A", ne informează prefectul Petre Silviu Neacșu.
Cererile în format tipizat se pot procura de la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Olt sau pot fi descărcate de pe site-ul instituţiei www.prefecturaolt.ro la secţiunea “Alegeri Prezidenţiale 2014”

citește TOATĂ ȘTIREA click aici: VOCEA-OLTENIEI.ro

*****************
**********
*****
**

CNAS si Posta Romana au semnat un contract pentru serviciile de distribuire a cardului national de sanatate

Declaraţiile premierului Victor Ponta, la Palatul Victoria, la semnarea memorandumului pentru cardul de sănătate.

Victor Ponta: Câteva concluzii. În primul rând, multe mulţumiri colectivului de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, celor de la Poşta Română, Ministerului Sănătăţii, pentru un proiect despre care chiar şi eu credeam că n-o să-l mai vedem vreodată. În 2012, imediat ce am devenit prim-ministru, am întrebat care este instituţia din România care are cel mai mare buget de administrat. Și este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, peste 4 miliarde de euro. Este vorba despre banii plătiţi de români, ca şi contribuţii de asigurări de sănătate, care decontează mai departe, prin sistemul de sănătate, serviciile medicale. Sunt bani puţini pentru câtă nevoie este în România, sunt bani pe care am încercat în fiecare an să îi înmulţim în diverse moduri, dar cel mai important este modul în care sunt folosiţi şi modul în care, din aceşti bani, peste 4 miliarde de euro, se plătesc cu adevărat servicii medicale reale sau, uneori, cum se întâmplă, desigur, în orice sistem în care sunt foarte mulţi bani, o parte din sumele respective, în loc să ajungă la cei care au realmente nevoie, ajung în tot felul de buzunare.

citește TOATĂ ȘTIREA click aici: VOCEA-OLTENIEI.ro

Cetatean din comuna argeseana Suici, sanctionat in judeul Valcea, la Daesti. pentru transport de lemne fara documente legale

Joi, 4 septembrie 2014, cu ocazia controlului circulaţiei pe DJ 703 L – Dăeşti poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de Iancu Gheorghe, din comuna Şuici, județul Argeş, ce transporta material lemnos, specia fag, cu un volum de 15,258 metri cubi, conform avizului de însoţire primar.




citește TOATĂ ȘTIREA click aici: VOCEA-OLTENIEI.ro

**************
**********
******
***