marți, 26 septembrie 2017

Liviu Dragnea: Parlamentul României își exprimă profundul regret că președintele Ucrainei a promulgat Legea educației la 25 septembrie 2017

Parlamentul României își exprimă profundul regret că președintele Ucrainei a promulgat Legea educației la 25 septembrie 2017, în pofida tuturor demersurilor efectuate pentru a semnala părții ucrainene neajunsurile acestui act normativ, în sensul diminuării semnificative a drepturilor persoanelor aparținând minorității românești.
Reamintim, în acest context, angajamentul Ucrainei, transmis constant părții române în cadrul tuturor contactelor oficiale, de respectare a normelor şi standardelor internaționale relevante în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, precum și de asigurare că nivelul şi calitatea învățământului în limba română nu vor fi afectate de noul cadru normativ.

Centrul Comercial Auchan Craioviţa: Declarăm sâmbăta ziua oficială a bucuriei împreună!

În perioada 16 septembrie – 16 decembrie, Centrul Comercial Auchan Craioviţa declară oficial sâmbăta ziua bucuriei împreună. Centrul comercial este generatorul de bucurie al comunităţilor pe care le deserveşte, oferind experienţe memorabile alături de cei dragi. Centrul comercial este locul de întâlnire cu cei dragi şi o ocazie foarte bună de a împărtăşi bucuriile, pasiunile și plăcerile. Acesta dă valoare timpului petrecut împreună!

Centrul comercial Auchan Craioviţa are drept scop animarea comunităţilor în  care activează și menirea de a fi centru comercial sociabil. Centrul este parte integrantă din viaţa oamenilor, este inima comunităţilor din care face parte. Centrul este locul unde oamenii se pot desfășura, locul care îi ajută să se exprime și să creeze legături cu cei din jurul lor.

Deputatul PNL Cristian Buican propune interzicerea cumului pensiei şi al salariului de la stat

Marţi, 26 septembrie 2017, majoritatea parlamentară PSD-ALDE a respins propunerea PNL privind înfiinţare unei comisii de anchetă privind situaţia creată de pensionarea şi reangajarea aceloraşi persoane în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acest demers al parlamentarilor liberali avea scopul de a prezenta opiniei publice un raport detaliat privind practica pensionării şi reangajării la stat a persoanelor din cadrul Ministerului de Interne. 

Cele mai revoltătoare astfel de cazuri prezentate public de către presă se referă la persoane pensionate cu pensii de peste 10.000 de lei lunar care s-au angajat tot în cadrul Ministerului de Interne, cu salarii de peste 10.000 de lei lunar. Astfel, statul trebuie să le plătească acestor persoane şi pensie şi salariu în cuantum de peste 20.000 de lei, în fiecare lună. Astfel de cazuri, cu atât mai mult cu cât ele se înmulţesc şi sunt prezentate în presă, produc frustare în rândul pensionarilor sistemului public de pensii şi nemulţumire în rândul populaţiei active.  

citește articolul aici: EUROVÂLCEA.ro

DNA a emis un Comunicat de Presă cu privire la declarațiile ministrului Justiției Tudorel Toader

În cursul zilei de 26 septembrie 2017, ministrul Justiției Tudorel Toader a făcut o serie de considerații de natură juridică, în contextul unor întrebări ale reprezentanților mass media despre o cauză aflată în lucru la procurorii DNA, cunoscută drept “dosarul Belina”.

Astfel, ministrul Justiției a afirmat, între altele, că legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorii, ci judecătorii de contencios administrativ. Ca urmare, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări: click AICI pentru COMUNICAT

La Râmnicu Vâlcea, s-au stabilit ultimele detalii pentru spectacolul inaugural din 30 septembrie

Marţi, 26 septembrie 2017, a avut loc şedinţa tehnică cu toţi factorii implicaţi în organizarea şi buna desfăşurare a manifestărilor din 30 septembrie dedicate inaugurării Zonei Centrale a Râmnicului. 

Au participat reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Magheru”, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ai Poliţiei Locale, din partea administraţiei municipale fiind prezenţi primarul Mircia Gutău şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, împreună cu şefii S.P.A.I.S. şi SC Pieţe Prest SA.

citiți articolul AICI

Burghie Cristian a fost arestat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, după ce și-a lovit mătușa de 88 ani cu toporul în cap

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 25 septembrie 2017 reţinerea lui Burghie Cristian şi punerea în mişcare a acţiunii penale  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie.
Marți, 26 septembrie 2017, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Senatorul Romulus Bulacu a adresat o interpelare Ministerului Mediului - Grațiela Leocardia Gavrilescu

  • Interpelare adresată Ministerului Mediului, Doamnei Ministru Grațiela Leocardia Gavrilescu, de către senatorul PNL – Romulus Bulacu
  • Obiectul interpelării: Măsuri privind evitarea intrării României în procedura de infringement din cauza gropilor de gunoi neconforme
Doamnă Ministru,
Statisticile arată că România produce anual 8 milioane de tone de deşeuri, dublul mediei europene, calculat pe cap de locuitor. Peste 90% din deşeuri nu sunt reciclate şi ajung direct în gropile de gunoi neconforme. Mii de tone de gunoaie reziduale sunt plimbate, zilnic, pe drumurile țării între judeţele cu şi fără staţii de tratare mecano-biologică. Am stricat peisaje fabuloase pentru a depozita mizeria și am transformat gropile de gunoi în munți de deșeuri, pe care nu-i mai luăm în seamă.

Elsevier, cea mai mare editură științifică din lume, premiază cercetătorii români

  • Elsevier acordă, pentru a doua oară în România, premiile onorifice Scopus pentru cercetare
  • Trei instituţii academice şi trei grupe de cercetători au fost nominalizate la Scopus Awards România 2017
  • Cercetătorii români au publicat peste 78.400 de articole științifice în jurnale de profil, în ultimii cinci ani
Elsevier, liderul mondial în furnizarea de soluții de informare care îmbunătățesc performanțele cercetătorilor din domeniile științei, tehnologiei și medicinei, anunţă nominalizările pentru Scopus Awards România 2017. Evenimentul de recunoaștere globală a mediului științific din România va avea loc pe 26 octombrie la Iași.

SMSADVERT.ro: 4 secrete ale unei campanii de SMS marketing de succes

Statisticile arată că 8,5 trilioane de mesaje SMS sunt trimise, în medie, în fiecare an la nivel global. Zilnic, se trimit de 22 de ori mai multe SMS-uri decât tweet-uri și de 14 ori mai multe decât mesaje pe Facebook.
 Având toate aceste statistici, nu este de mirare că echipele de marketing găsesc publicitatea prin SMS ca o armă puternică pentru a duce campaniile către succes. În multe industrii, SMS marketing-ul este principală metodă de marketing direct.
În urma mai multor studii de piață pe care le-a desfășurat de-a lungul timpului, specialistul în SMS Marketing, Cosmin Campian de la www.smsadvert.ro, ne oferă câteva sfaturi extrem de utile pentru a desfășura o campanie eficientă.

Bisericile din lemn, monumente istorice expuse riscurilor provocate de incendii

La nivel național există peste 600 de biserici din lemn – monument istoric, o categorie importantă a monumentelor istorice, dar și una expusă riscurilor
Întrucât se apropie sezonul rece, iar în gospodării începe curățenia de toamnă, polițiștii recomandă cetățenilor, mai ales celor care locuiesc în zona unor monumente istorice, să fie atenți atunci când efectuează lucrări de îndepărtare a vegetației uscate. Este necesară respectarea cu strictețe a regulilor antiincendiu în vederea asigurării protecției bisericilor din lemn – monument istoric.