miercuri, 16 februarie 2011

Constantin Roibu, eternul manager de la Oltchim, acuzat de germani pentru ca este un mincinos

Ca răspuns la comunicatul de presă emis de conducerea Oltchim S.A. în data de 14 februarie 2011, grupul german PCC SE doreşte să facă următoarele precizări:


Din perspectiva abuzului de piaţă, declaraţiile PCC, ca acţionar ce nu deţine informaţii privilegiate, nu pot fi considerate manipulare de piaţă. Dimpotrivă, acestea constituie, pe de o parte, un apel la transparenţă, iar pe de altă parte, la îmbunătăţirea managementului, inclusiv prin restructurare, pentru a evita o serie de pericole care ameninţă Oltchim, în principal deterioarea continuă a situaţiei companiei, care poate duce la faliment sau insolvenţă.

PCC nu are nicio putere de a influenţa vreo decizie a conducerii Oltchim. Întreaga responsabilitate pentru situaţia financiară actuală a Oltchim revine directorului general al Oltchim, Constantin Roibu. Conducerea Oltchim a acuzat în repetate rînduri PCC că ar fi responsabil pentru situaţia actuală dificilă de la Oltchim, însă responsabilitatea revine exclusiv conducerii, care a eşuat în a restructura compania şi a o adapta la timp la mediul de afaceri curent.

PCC SE nu a difuzat niciodată informaţii false sau manipulatoare despre Oltchim, aşa cum domnul Constantin Roibu a făcut-o de multe ori, inclusiv în octombrie 2010, declaraţii pentru care a fost amendat de CNVM. În perioada 06-07.10.2010, Preşedintele Consiliului de Administraţie – Director General al Oltchim, Constantin Roibu, a organizat şi desfăşurat o campanie de dezinformare.

La data de 06.10.2010, în timpul celei de-a XXXI-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Chimie, Constantin Roibu a anunţat că Banca Comercială Română (BCR), principalul creditor al Oltchim, va deveni acţionar al companiei Oltchim. Pe 07.10.2010, aceleaşi informaţii au fost oficial trimise Bursei de Valori Bucureşti de către domnul Constantin Roibu, prin intermediul unui comunicat oficial care prezenta informaţia ca element de noutate semnificativă în privinţa Oltchim.
 
citeşte TOT >>> click aici >>>  CONSTANTIN ROIBU

Tiganii in atentia UE

Strategia UE pentru incluziunea romilor: deputații europeni stabilesc prioritățile


Cele 10-12 milioane de romi din Europa ar trebui să beneficieze de măsuri la nivelul UE care promovează integrarea socială, culturală și economică, a declarat Comisia pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne luni. Înaintea prezentării comunicării Comisiei Europene referitoare la strategia UE pentru integrarea romilor, comisia parlamentară și-a făcut cunoscute prioritățile, printre care se numără accesul egal la ocuparea forței de muncă și educație, protecția drepturilor fundamentale, o mai bună folosire a fondurilor UE și implicarea femeilor de origine romă în dezvoltarea politicilor guvernamentale.

Populația de origine romă a suferit din cauza discriminării sistematice și lupta împotriva "unui grad intolerabil de excludere", precum și a încălcării drepturilor omului, o stigmatizare severă și discriminare atât în viața publică cât și în viața privată, se menționează în rezoluția adoptată de Comisia pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne cu 50 de voturi pentru și unul împotrivă. Potrivit raportorului Parlamentului, Lívia Járóka (PPE, HU), incluziunea romilor nu este doar o obligație care ține de respectarea drepturilor omului, dar este și o necesitate economică, în interesul financiar al tuturor statelor membre.

După vot, Járóka a explicat: "Sunt extrem de fericită că rezoluția a primit susținerea unei asemenea majorități. Sper doar că viitoarea propunere a Comisiei va ține cont de prioritățile noastre, aceleași ca și prioritățile programului președinției maghiare. Acesta este un important pas înainte spre o adevărată strategie comună pentru incluziunea romilor în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene."

   citiţi TOT - click AICI


****
***********
*********************
******************************
********************
*************
****