sâmbătă, 13 septembrie 2014

3 ani de parteneriat strategic Romania-SUA

Prim-ministrul României, Victor Ponta, salută aniversarea astăzi, 13 septembrie 2014, a 3 ani de la adoptarea, la Washington D.C. a "Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii", precum şi de la semnarea "Acordului între România și Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România".

De la momentul adoptării Declaraţiei Comune, relaţia bilaterală a cunoscut progrese semnificative, care au dus Parteneriatul Strategic între România şi SUA la un nivel de cooperare fără precedent.

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat Piata Maidan din Kiev

„Nu putem sta deoparte, indiferenți, în timp de principiile fondatoare ale comunității internaționale sunt încălcate”, a spus președintele Parlamentului European, Martin Schulz, în cadrul unei vizite la Kiev, vineri. „Am fost de acord asupra regulilor pe care statele trebuie să le respecte și aceste reguli se aplică tuturor”, a mai adăugat acesta. Schulz s-a întâlnit cu premierul ucrainean Arseni Iațeniuk și cu președintele Petro Poroșenko. 

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

Manifestari dedicate Zilei Pompierilor din Romania, organizate in Ramnicu Valcea

La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinit 166 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13 septembrie 2014, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

În intervalul orar 09.00 - 12.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Râmnicu Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, cât şi subunitatea din Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

PROFI a inaugurat primul sau magazin din Dabuleni

PROFI a inaugurat primul său magazin din Dăbuleni, cea de-a 120-a localitate în care se face prezent, ridicând la 245 numărul unităţilor sale operaţionale din întreaga ţară.

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

Conferinta de presa organizata de ISU Drobeta, cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania

Vineri, 12 septembrie 2014, la ora 12.00, la sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin, a avut loc o conferinţă de presă, la care a participat comanda ISU „Drobeta”.

În cadrul conferinţei, inspectorul–şef al ISU „Drobeta”, colonelul Stănăşel Petre, a prezentat, jurnaliştilor, informaţii despre Ziua Pompierilor, care se sărbătoreşte, în fiecare an, la data de 13 septembrie.

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

Rusia a redus gazele pentru Romania cu 19%, in transe, incepand de vineri 12 septembrie 2014!

PDL Vâlcea: Rusia reduce gazele pentru România - Ce va face judeţul Vâlcea în acest context?
Răspunsul Rusiei la măsurile de embargou economic impuse de UE şi SUA, ca urmare a crizei din Ucraina, este începând de vineri palpabil!

Toate statele UE, dependente de gazul rusesc, au primit notificări de reducere a intrărilor de gaz. Declaraţiile oficialilor români, ale Ministrului Energiei – Răzvan Nicolescu sunt aparent liniştitoare. România extrage 31 milioane de mc de gaz şi utilizează doar 16 milioane de metri cubi, importul din Rusia este de doar 0,2 milioane de metri cubi, deci nu am avea de ce să fim îngrijoraţi.

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

La Horezu, o lumanare uitata aprinsa a declansat un incendiu pe strada 1 Decembrie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au intervenit în data de 11 septembrie 2014, la ora 07.01, pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria lui Ion N. din Horezu, pe strada 1 Decembrie.

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

Sanctiuni aplicate primariilor de catre Filiala Sud-Vest Oltenia a Autoritatii Electorale Permanente

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 1-5 septembrie 2014, un număr de 172 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 122 de sancțiuni, 22 dintre acestea concretizându-se prin amenzi, iar 100 prin avertismente.

Filiala Sud-Vest Oltenia a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 5 sancțiuni: 3 amenzi în cuantum total de 3000 de lei și 2 avertismente, pentru încălcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare:

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

FEAG a aprobat un ajutor in valoare de 3.571.150 de euro pentru lucratorii disponibilizati de Mechel Campia Turzii

Muncitorii disponibilizaţi de la o fabrică de oţel din România vor primi ajutor din Fondul european de ajustare la globalizare (FEAG) pentru a găsi noi locuri de muncă, ca urmare a propunerilor aprobate joi de Comisia pentru bugete din Parlamentul European. Ajutorul urmează a fi aprobat în plenul Parlamentului European şi de Consiliul de miniştri.

"Aceşti bani vor contribui la crearea de locuri de muncă într-o zonă puternic afectată de efectele crizei economice. Aprobarea raportului era o urgenţă, mai ales că unii dintre cei disponibilizaţi sunt fără un loc de muncă de mai bine de doi ani. Mă bucur foarte mult că astfel se vor rezolva unele dintre problemele cu care se confruntă lucrătorii din Câmpia Turzii”, a precizat raportorul Siegfried Mureşan (PPE, RO).

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI

Escroc retinut pentru mai multe fapte de inselaciune

Poliţiştii au fost sesizaţi de mai multe ori de persoane vătămate care au fost înşelate de persoane necunoscute, care ofereau spre vânzare carburant pentru un preţ mult mai mic decât cel de pe piaţă. Astfel escrocii solicitau un avans şi îşi pierdeau urma.

Exploatând cu operativitate datele deţinute, poliţiştii l-au prins în flagrant pe C. Constantin, 40 de ani, din comuna Băcăneşti, județul Prahova, care locuia fără forme legale în Râmnicu Vâlcea, în timp ce încerca să inducă în eroare prin metoda “vânzare de motorină la un preţ mic” un bărbat din comuna Vlădeşti.

Citește toată știrea - click aici: VOCEA OLTENIEI