joi, 2 septembrie 2010

Perchiziţii în Oradea şi Comuna Tinca

Arme şi muniţie, deţinute ilegal, ridicate din locuinţele mai multor suspecţi www.euroardeal.ro

În urma a nouă percheziţii domiciliare, poliţiştii bihoreni au descoperit opt arme de foc, dintre care, trei arme de vânătoare cu glonţ, două revolvere letale cu glonţ şi trei pistoale neletale cu aer comprimat şi cu gaz, precum şi muniţia aferentă acestora, toate deţinute în mod ilegal / Din investigaţii s-a stabilit că o parte dintre acestea au fost sustrase în cursul lunii ianuarie 2010, din locuinţa unui orădean.



Joi, 2 septembrie 2010, peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Poliţiei Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat nouă percheziţii la locuinţele şi reşedinţele a trei bihoreni, suspecţi într-un caz de furt prin efracţie, comis în cursul lunii ianuarie 2010, în Municipiul Oradea.

Astfel, s-au efectuat percheziţii la locuinţele orădenilor Ş.I.R., de 33 de ani, C.J.M., de 32 de ani şi în Comuna Tinca, la domiciliul lui J.C., de 41 de ani. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bihoreni au descoperit la domiciliul lui J.C., din Tinca, într-o ascunzătoare improvizată în tavanul unei anexe a locuinţei, opt arme de foc, dintre care, trei arme de vânătoare cu glonţ, două revolvere letale cu glonţ şi trei pistoale neletale cu aer comprimat şi cu gaz, precum şi muniţia aferentă acestora, toate deţinute în mod ilegal. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că patru dintre aceste arme au fost sustrase în cursul lunii ianuarie 2010, din locuinţa unui orădean.

Totodată, s-a stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt orădenii Ş.I.R. şi C.J.M., aceştia fiind suspectaţi că, în cursul lunii ianuarie 2010, au pătruns într-un apartament din Oradea, prin escaladarea de la ultimul etaj, în balcon. Apoi, prin forţarea geamului de la baie, au pătruns în interior şi au sustras trei arme de vânătoare, două arme neletale, muniţie, alte bunuri, precum şi diferite sume de bani, aflate într-un dulap metalic. Ulterior, după ce au sustras bunurile în cauză, cei doi suspecţi le-au transportat şi ascuns în Comuna Tinca, la domiciliul lui J.C..

Faţă de C.J.M. şi J.C. s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Cel de-al doilea orădean, Ş.I.R., nu a fost găsit deocamdată la reşedinţele cunoscute, efective sporite de poliţişti desfăşurând activităţi de cercetare şi investigaţii pentru găsirea acestuia.

Cercetările în cauză continuă pentru stabilirea provenienţei celorlalte patru arme descoperite în locuinţa din Tinca şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Dobrişan Dorin şi Ciogescu Ovidiu-Eugen au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile


Dobrişan Dorin a primit cu titlu de mită, de la Ciogescu Ovidiu-Eugen, 4 autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing, cu o valoare estimată la 202.000 euro - http://www.eurovalcea.ro/

Astăzi, 2 septembrie 2010, Tribunalul Argeş a hotărât arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe termen de 29 de zile




Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de DOBRIŞAN DORIN, director al sucursalei Râmnicu Vâlcea a CEC BANK S.A (iunie 2005-iunie 2009), în prezent director al Administraţiei Bazinale de Apă Olt, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi uz de fals.

DNA efectuează cercetări penale faţă de CIOGESCU OVIDIU-EUGEN, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Râmnicu Vâlcea, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, ambele în formă continuată. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada februarie 2006 – noiembrie 2008, în baza unor înţelegeri frauduloase, Dobrişan Dorin, în calitate de director al sucursalei Râmnicu Vâlcea a CEC BANK S.A (societate cu capital integral de stat) a semnat o serie de contracte de lucrări şi de prestări servicii atribuite în condiţii nelegale societăţii SC ELECTROVÂLCEA SRL Râmnicu Vâlcea, administrată de Ciogescu Ovidiu-Eugen. Suma totală decontată se ridică la peste 1 milion de lei.

De asemenea, în perioada 27 decembrie 2005 – 24 decembrie 2008, SC ELECTROVÂLCEA SRL a beneficiat din partea unităţii bancare menţionate de o linie de credit acordată iniţial în cuantum de 1.000.000 lei şi suplimentată ulterior la suma de 5.500.000 lei, cu prelungirea perioadei de rambursare. Suplimentarea succesivă a liniei de credit s-a făcut cu încălcarea, de către inculpatul Dobrişan Dorin, a normelor bancare interne.

În schimbul „serviciilor” făcute în calitatea sa de director al Sucursalei CEC BANK S.A. Râmnicu Vâlcea şi respectiv de preşedinte al Comitetului de credite, Dobrişan Dorin a primit cu titlu de mită, de la Ciogescu Ovidiu-Eugen, 4 autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing, cu o valoare estimată la 202.000 euro.

La data de 16 noiembrie 2007, inculpatul Dobrişan Dorin, în calitate de preşedinte al comitetului de credite din cadrul Sucursalei CEC BANK Vâlcea şi-a aprobat şi a contractat un credit de nevoi personale de la aceeaşi sucursală în cuantum de 1.200.000 lei, credit pe care nu l-a mai achitat. Pentru obţinerea creditului inculpatul a folosit documente falsificate.

Inculpaţilor Dobrişan Dorin şi Ciogescu Ovidiu-Eugen li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 1 septembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 2 septembrie 2010, Tribunalul Argeş a hotărât arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe termen de 29 de zile.

În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului Argeş.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

*************************************************************

Dorin Dobrişan reţinut de procurorii DNA - Imagini Video - www.eurovalcea.ro

Directorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt, Dorin Dobrişan, şi patronul firmei SC Electro Vâlcea SRL, Ovidiu Ciogescu, au fost reţinuţi de procurorii DNA

O celulă de criză se configurează în penitenciarul Colibaşi, unde primarul Mircia Gutău îşi aşteaptă colegii de partid

Ieri, 1 septembrie 2010, Directorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt, Dorin Dobrişan, un cunoscut traseist politic, fost director al BCR Vâlcea, şi ulterior director al CEC Vâlcea, a fost reţinut de către procurorii DNA, fiind acuzat pentru fapte de corupţie comise în anul 2008, perioadă când acesta controla activitatea unei bănci din municipiu. Omul de afaceri Ovidiu Ciogescu, a fost reţinut şi el, acuzat pentru infracţiuni, susţinute în acelaşi dosar, care conţine nu mai puţin de 18.000 de pagini.



Miercuri dimineaţa, procurorii au sigilat biroul lui Dobrişan după care l-au ridicat pe acesta de acasă. Au fost percheziţionate sediul firmei Electro Vâlcea şi sediul Direcţiei Apelor Olt, ridicându-se cutii cu documente şi înscrisuri. Directorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt, este acuzat că, în calitate de fost director de bancă, a acordat credite preferenţiale şi a dat bani cu camătă unor oameni de afaceri importanţi din Vâlcea. Dorin Dobrişan mai este acuzat şi în cazul RARORA, în care BCR a fost păgubită cu peste 80 de milioane de lei.

Printe persoanele care au primit credite preferţiale se pare că s-ar afla şi soţii Ion şi Maria Tudor.

Familia Tudor deţine mai multe firme importante, cunoscuţi fiind ca cei mai bogaţi oameni din judeţ. Ion Tudor, membru PDL, şi-a susţinut financiar partidul, în campaniile electorale, ulterior fiind răsplătit cu un post de director la Inspecţia de Stat în Construcţii Vâlcea.

Astăzi, 2 septembrie 2010, în cursul după-amiezii, la Piteşti, se va judeca cererea de arestare a celor doi învinuiţi. Vom reveni cu noi informaţii transmise de corespondentul nostru de presă, aflat în reşedinţa judeţului Argeş.