joi, 2 septembrie 2010

Dorin Dobrişan reţinut de procurorii DNA - Imagini Video - www.eurovalcea.ro

Directorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt, Dorin Dobrişan, şi patronul firmei SC Electro Vâlcea SRL, Ovidiu Ciogescu, au fost reţinuţi de procurorii DNA

O celulă de criză se configurează în penitenciarul Colibaşi, unde primarul Mircia Gutău îşi aşteaptă colegii de partid

Ieri, 1 septembrie 2010, Directorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt, Dorin Dobrişan, un cunoscut traseist politic, fost director al BCR Vâlcea, şi ulterior director al CEC Vâlcea, a fost reţinut de către procurorii DNA, fiind acuzat pentru fapte de corupţie comise în anul 2008, perioadă când acesta controla activitatea unei bănci din municipiu. Omul de afaceri Ovidiu Ciogescu, a fost reţinut şi el, acuzat pentru infracţiuni, susţinute în acelaşi dosar, care conţine nu mai puţin de 18.000 de pagini.



Miercuri dimineaţa, procurorii au sigilat biroul lui Dobrişan după care l-au ridicat pe acesta de acasă. Au fost percheziţionate sediul firmei Electro Vâlcea şi sediul Direcţiei Apelor Olt, ridicându-se cutii cu documente şi înscrisuri. Directorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt, este acuzat că, în calitate de fost director de bancă, a acordat credite preferenţiale şi a dat bani cu camătă unor oameni de afaceri importanţi din Vâlcea. Dorin Dobrişan mai este acuzat şi în cazul RARORA, în care BCR a fost păgubită cu peste 80 de milioane de lei.

Printe persoanele care au primit credite preferţiale se pare că s-ar afla şi soţii Ion şi Maria Tudor.

Familia Tudor deţine mai multe firme importante, cunoscuţi fiind ca cei mai bogaţi oameni din judeţ. Ion Tudor, membru PDL, şi-a susţinut financiar partidul, în campaniile electorale, ulterior fiind răsplătit cu un post de director la Inspecţia de Stat în Construcţii Vâlcea.

Astăzi, 2 septembrie 2010, în cursul după-amiezii, la Piteşti, se va judeca cererea de arestare a celor doi învinuiţi. Vom reveni cu noi informaţii transmise de corespondentul nostru de presă, aflat în reşedinţa judeţului Argeş.

Niciun comentariu: