miercuri, 27 septembrie 2017

Andra Tănăsescu: Frica, aliatul sau duşmanul nostru?

Majoritatea oamenilor îşi trăiesc existenţa cu gânduri sponsorizate de frică… frica de schimbare, frica de a pierde pe cineva drag, frica de accidentări, frica de locuri şi lucruri necunoscute etc. Şi totuşi, de fiecare dată, mergem înainte în viață, trăim experiențe și situații noi, fiind conștienţi de frică, uneori îmbinând paradoxal curajul cu frica.
În opinia psihologului Andra Tănăsescu, frica poate fi folosită în două direcţii: ca un sistem de apărare şi ca o metodă de manipulare în masă, care poate hrăni un monstru format din fricile altora.

Ostafe Jana Elena, din comuna Cungrea - Olt, a cumpărat o adolescentă în vârstă de numai 14 ani, pentru prostituție în Turcia!

Ostafe Jana Elena, din comuna Cungrea, județul Olt, a cumpărat o adolescentă în vârstă de numai 14 ani, pentru prostituție în Turcia!
La data de 20 septembrie 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat (Z.C.C.) în vârstă de 31 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii trafic de minori.
Procurorii DIICOT susțin că există suspiciunea rezonabilă că în anul 2013, individul Z. C. C., pe fondul unor probleme financiare, a luat hotărârea să o vândă pe sora sa, în vârstă de 14 ani, concubinei sale Ostafe Jana Elena, de 31 de ani, din comuna Cungrea, contra sumei de 300 euro.

Stație de alimentare cu carburanți din Bujoreni la un pas de explozie

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați să intervină în data de 27 septembrie 2017, la ora 12.04, pentru înlăturarea efectelor unui accident rutier și prevenirea producerii unui incendiu.
 Accidentul s-a petrecut în localitatea Bujoreni, pe DN 7, când un utilaj folosit în domeniul construcțiilor (o volă), în timp ce era transportat pe o platformă de mare tonaj, s-a desprins din elementele de siguranță care o fixau. Drept urmare, utilajul a scăpat de sub control avariind o pompă de alimentare cu motorină dintr-o stație de alimentare cu carburanți, aflată în imediata apropiere și a acroșat un autoturism de teren aflat în stație.

EUROVÂLCEA: Miting organizat de Cartel Alfa la Prefectura Vâlcea

În data de 27 septembrie 207, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au asigurat măsuri de ordine şi siguranţă publică la mitingul organizat de Cartel Alfa, în faţa Instutuţiei Prefectului, începând cu ora 16.00.

Mircia Gutău a inaugurat terenul de sport de la Liceul Tehnologic ”Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea

Miercuri, 27 septembrie 2017, primarul Mircia Gutău, alături de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, a inaugurat terenul de sport de la Liceul Tehnologic ”Căpitan Nicolae Pleşoianu”.
”Este o investiţie mult aşteptată şi care infirmă zvonurile – lansate de cei care şapte ani nu au fost în stare să finalizeze această investiţie – că Mircia Gutău ar vrea să desfiinţeze acest liceu”, a subliniat cu această ocazie edilul-şef.
citește articolul aici » EUROVALCEA.ro

OKTOBERFEST Slatina 2017

Primăria municipiului Slatina organizează, în perioada 5 – 8 octombrie 2017, prima ediție a manifestării OKTOBERFEST, acțiune ce va avea loc pe Esplanada Slatina.
Festivalul berii Oktoberfest va recrea la Slatina atmosfera de la München, acolo unde își are originea acest eveniment de amploare care se regăsește în tot mai multe dintre țările europene datorită spiritului de distracție pe care îl aduce cu sine.
Organizatorii Oktoberfest au pregătit multe surprize inedite pentru toți cei care vor dori să se distreze nemțește timp de patru zile în orașul de pe râul Olt, totul fiind asezonat din plin cu bere de cea mai bună calitate, fie că vorbim de cea românească sau alte branduri nemțești apreciate, muzică răsunătoare, delicii culinare, dulciuri alese și voie bună „la liber”!

Ostafe Jana Elena, din comuna Cungrea, județul Olt, a cumpărat o adolescentă în vârstă de numai 14 ani, pentru prostituție în Turcia

ANIMALUL și Ostafe Jana Elena, au indus-o în eroare pe fată, spunându-i că urmează să se deplaseze împreună cu Ostafe Jana Elena în vacanță în Turcia, sens în care părinții persoanei vătămate minore au dat o declarație notarială prin care și-au exprimat acordul ca fiica lor să se deplaseze în străinătate alături de Ostafe Jana Elena, prilej cu care au primit suma de 300 euro.

După câteva zile, persoana vătămată și Ostafe Jana Elena au plecat în Turcia și au ajuns în orașul Bodrum, fiind întâmpinate la sosire de un cetățean turc, care le-a condus la un apartament închiriat. După ce s-au cazat, Ostafe Jana Elena i-a comunicat fetei faptul că a fost adusă în Turcia pentru a practica prostituția, fapt cu care adolescenta nu a fost de acord, context în care a fost lovită cu palmele peste față de inculpata și amenințată că în cazul în care nu se supune îl va chema pe inculpatul Zamfir Constantin Cosmin să o oblige să practice prostituția.

ȘTIRE ȘOCANTĂ! Citește TOT articolul aici: VOCEA OLTENIEI.ro