joi, 4 septembrie 2014

Pompierii mehedinteni au protejat populatia de efectele produse de inundatii, in Eibenthal, Baia Noua si Pristol

Începând de ieri, 3 septembrie 2014, de la ora 11.00 şi până astăzi la aceeaşi oră, judeţul Mehedinţi s-a aflat sub incidenţa atenţionării meteorologice de COD GALBEN de precipitaţii şi intensificări de vânt, iar în intervalul orar 15.00-24.00, judeţul Mehedinţi s-a aflat sub incidenţa avertizării hidrologice COD PORTOCALIU, care a vizat scurgeri de ape de pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite pe afluenţii Jiului.

citește TOATĂ ȘTIREA - click AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro

Curs international de patologie pancreatica organizat in Bucuresti la Hotelul Crowne Plaza

Curs internaţional de patologie pancreatică Workshop-ul - Rolul practic al ecoendoscopiei 4-5 septembrie 2014 Oportunitati şi perspective versus provocări în domeniul gastroenterologiei şi hepatologiei din România.

Asociaţia Română pentru Patologia Pancreatică organizează, în parteneriat cu Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie (SRED), Societatea Română de Endoscopie Digestivă, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Clinica de Medicină Internă şi Gastroenterologie/ Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, în zilele de 5 şi 6 septembrie 2014, “Cursul internaţional de patologie pancreatică” şi “Workshop-ul - Rolul practic al ecoendoscopiei”, evenimente aflate anul acesta la cea de-a II-a și, respectiv a III-a ediţie.
Deschiderea oficială a suitei de manifestări ştiinţifice va avea loc, în data de 5 septembrie 2014, începând cu ora 08.00, în sala Magnolia a Hotelului Crowne Plaza.

citește TOATĂ ȘTIREA - click AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro

Incendiu produs in Ramnicu Valcea, pe strada Remus Belu

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs în Râmnicu Vâlcea pe strada Remus Belu la vegetație uscată și stufăriș, pe albia râului Olt.

citește TOATĂ ȘTIREA - click AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro

Andreea PAUL: PSD a distrus orasele Ramnicu Valcea si Turnu Severin prin falimentarea Oltchim si RAAN

Proteste, nemulțumiri, șomaj și teroare. Incompetența și interesele Guvernului Ponta sunt mai presus de orice și, bineînțeles, mai presus de interesele românilor cu drag de muncă. Cazuri concrete: Oltchim și Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN). Două orașe distruse de PSD: Râmnicu Vâlcea și Turnu Severin. Categorii profesionale întregi pierdute. În loc de soluții economice, PSD ne oferă zi de zi circ, minciuni și falimente.

citește TOATĂ ȘTIREA click AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro

********************
*************
*******
***

Ce obiecte sa iei cand pleci in Delta Dunarii

Cu toții așteptăm marea evadare din cotidian să ne reîncărcăm bateriile în Delta Dunării. Pentru a avea parte de o perioadă relaxantă și reușită trebuie să planificăm din timp toate detaliile, de la alegerea locației, locul de cazare, activitățile turistice până la obiectele pe care le luăm cu noi în deplasare.

Atunci când alegi ca destinație turistică Delta Dunării, trebuie să ai în vedere faptul că zona nu oferă o gamă diversificată de bunuri de larg consum așa cum ești familiarizat cu alte zone turistice (mare, munte) și unde regăsești prea puține spații comerciale de unde ai putea să îți cumperi anumite produse necesare, pe care poate le-ai uitat acasă din grabă sau nu le-ai acordat prea multă importanță.

De la produse alimentare, farmaceutice până la alte bunuri de larg consum non-alimentare pot să îți influențeze în mod negativ sejurul turistic dacă îți lipsesc din bagaj. Cu siguranță vei avea parte de un sejur reușit în Delta Dunării, iar pensiunea Aqua Villa îți vine în ajutor cu sfaturi utile, ce să pui în bagajul tău.

citește TOATĂ ȘTIREA click AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro

********************
*************
*******
***

Drum inchis intre localitatile Berzeasca, judetul Caras-Severin si Svinita, judetul Mehedinti

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la trafic că în județul Mehedinți, din cauza surpării unui podeț, traficul rutier pe DN 57 este întrerupt total la kilometrul 61+200 între localitățile Berzeasca (județul Caraș-Severin) și Svinița (județul Mehedinți).

Ca urmare a precipitațiilor abundente, pe întregul sector de drum DN 57, între localitățile Orșova și Moldova Nouă, circulația se desfășoară îngreunat din cauza viiturilor și căderilor de stânci pe carosabil. Pe sectorul de drum afectat de precipitații se acționează cu două utilaje terasiere care îndepărtează materialul căzut pe partea carosabilă.

citește TOATĂ ȘTIREA click AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro

********************
*************
*******
***

Agentii de politie cu studii superioare vor primi un spor de 25 la suta din salariul de baza

Miercuri, 3 septembrie 2014, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a aprobat un Ordin prin care au fost aduse o serie de clarificări prevederilor legale referitoare la salarizarea personalului Ministerului Afacerilor Interne
Conform unui Ordin aprobat de ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, se va asigura plata cuantumului sporului de 25% din salariul de bază pentru agenții de poliție cu studii superioare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care își desfășoară activitatea în domeniul pentru care beneficiau de acest drept la data de 31 decembrie 2009. Această măsură reparatorie se va aplica începând de astăzi, 4 septembrie 2014.

citește TOATĂ ȘTIREA - click AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro

Un cartier de locuinte nou va fi construit de chinezi in Craiova

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a semnat la Beijing, un memorandum de înțelegere pentru construirea unui nou cartier de locuințe, alături de președintele firmei NinjiangConstruction Group Co Ltd, Yang Gencai, și Hu Huibang – managerul general al Băncii de Dezvoltare a Chinei.

Acesta prevede colaborarea între firma de construcții, bancă și Primăria Municipiului Craiova, pentru o investiție pentru peste 1800 de locuințe, în valoare de peste 35 milioane euro. Banii provin de la Banca de Dezvoltare a Chinei, care creditează firma de construcții ce a câștigat licitația pentru concesiunea unui teren de 7 ha, la Craiova.

citește TOATĂ ȘTIREA - clik AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro

Cel mai puternic turneu de tenis din Transilvania - Sibiu Open 2014

Robin Haase și Victor Hănescu vin la Sibiu Open 2014
• Cel mai important turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open, prezentat de Raiffeisen Bank, debutează în 20 septembrie 2014 pe terenurile Tenis Club Pamira.
• Turneul ATP Challenger va aduce în fața publicului iubitor de tenis cei mai buni jucători români ai momentului dar și nume mari din elita tenisului, Robin Haase, Filippo Volandri, Blaz Rola sau Albert Montanes.
• Trei dintre jucători vin la Sibiu direct de la US Open

Primele două zile ale competiției sunt dedicate turneului de calificări ce va completa tabloul principal al competițiilor de simplu și de dublu. Pe tabloul de simplu vor intra direct 22 de jucători. Primii patru clasați în calificări, patru posesori de wild-card-uri și doi jucători pe pozițiile speciale încheie tabloul de 32 de jucători. De asemenea, pe tabloul de dublu vor intra 16 echipe.

citește TOATĂ știrea click AICI: VOCEA-OLTENIEI.ro