luni, 20 iulie 2009

SCRISOARE DESCHISĂ


Romeo Popescu mă iubeşte. Nu poate să mai trăiască fără mine şi nu scapă nicio ediţie fără prezenţa mea („renumitul, contestatul, dar inegalabilul om de presă, jurnalistul de renume internaţional, şoferul de cursă lungă, TIR-istul Szocs Francisc"). Ca urmare, mă simt dator să-i transmit o scrisoare deschisă care poate fi preluată de presa internaţională.Măi ‘nea Romică,

Să îţi reîmprospătez memoria. În emisinea domnului George Smeoreanu, pe VTV, cuprins de un lapsus inexplicabil nu îţi aminteai de EUROVALCEA şi numele meu îţi era complet necunoscut. Reproduc un fragment dintr-un mesaj pe care l-am primit în data de 13 aprilie 2008:

“Aveţi grijă cu ce picior păşiţi în lumea presei. A intra cu picioarele în viaţa presei, da urât de tot. La un şpriţ sau la o cafea, se leagă prietenii. Oricum, trebuie să faceţi mari eforturi ca să convingeţi că vreţi să faceţi presa cu adevărat. Cu simpatie, Romeo Popescu” - 13 aprile 2008 - Raul Pop - voceavalcii@yahoo.com

Păi ce dracu simpatie este asta?! Ce ai măi frate? Baţi câmpii contestând dreptul meu de proprietate asupra publicaţiilor care îţi stau în gât. Demonstrează tembelismele pe care le debitezi în timp ce îţi ştergi colţul gurii, cu dosul palmei, precum un personaj dintr-un film cu bolşevici.

În altă ordine de idei, câte persoane din media vâlceană au scăpat de mizeriile debitate sub acoperirea unor pamflete lipsite de bun simţ, semnate de un… papălulu. Smeoreanu are dreptate când observă că avem la dispoziţie un teritoriu restrâns. Despre ce să scrii în orăşelul ăsta? O iei razna! Pupi mânuţa la baştani, dai cu parul şi seara te uiţi complexat în oglindă: “Oglindă, oglinjoară, cine e cel mai dobitoc din ţară?”

Eşti supărat tare ‘nea Romică, pentru că – aşa crezi tălică - Bucureştiul deţine monopolul pentru jurnaliştii dobitoci. La oră de maximă audienţă, pe TV Vâlcea 1, ai declarat despre jurnaliştii din presa centrală: “Mi-am dat seama cât de dobitoci sunt! Îmi permit să-i fac dobitoci pentru că-i cunosc!”

Mă grăbesc să închei, pentru că astăzi am aflat şi eu dintr-o fiţuică că sunt aşteptat la VTV, Realitatea TV, sau OTV…

P.S. Despre calitatea mea de jurnalist… Când spui că bem şpriţul ăla?
*****************************************************************

PROSTIA NU DOARE


Ecaterina Andronescu pe eşafodul PSD-ist

Mircea Geoană: “'Decizia noastră este de a face ca studenţii să nu sufere”

După discuţiile purtate duminica cu staful PSD, ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu a ieşit şifonata şi dezorientată. Situaţia celor 300.000 de studenţi care sunt fabricaţi pe bandă rulantă Spiru Haret rămâne incertă.

Un sentiment de mila mă cuprinde gandidu-mă la poziţia ingrată în care se afla doamna ministru Andronescu în fata rechinilor pesedisti, care sub un aşa zis interes social, nu fac decât să facă un joc politic. Politic dar penibil!

Spiru Haret, cu încasări anuale de peste 150.000.000 de euro, îşi scoate tot arsenalul din dotare şi demostreaza că dincolo de lege, problema se tranşează politic. Cea mai mare Universitate particulară din Europa şi a doua din lume, reprezintă un potenţial electoral, o forţă pe care Preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu o poate lăsa din mână.

Întrunirea "executată" duminica a defilat nesimţirea pe sub camerele de filmat, fără ruşine şi cu un tupeu maxim! ''Decizia noastră este de a face ca studenţii să nu sufere. Doamna Andronescu a primit ca sarcină de partid să rezolve această problemă până marţi'' a declarat samariteanul Geoana oferind şi pastila: ''Soluţia înseamnă să nu dea examen. Doamna Andronescu se gândeşte''. Păi… la ce să mai gândească?!!

Încetul cu încetul vom devenii o naţie de intelectuali doxati, made în Spiru Haret. Unele dintre producţiile acestei instituţii au aterizat şi prin redacţia EUROVALCEA. Cum au venit aşa au plecat, pentru că din păcate nu aveam fondurile necesare susţineri unei pepiniere pentru prostie.

Bunica mea, în vârstă de 90 de ani, care pretinde că Hunedoara nu se regăseşte în ţinutul Moldovei, este contrazisă de o puştoaică studentă, care poziţionează Deva alături de Iaşi! Adevărul este că dacă ne gândim la impactul social, studenţii de acest gen nu trebuie să sufere… prostia nu doare. Asta a fost, tragem fermoarul.