vineri, 21 aprilie 2017

Banca Națională a României a împlinit 137 ani de activitate

Banca Națională a României este o instituție venerabilă, cu o tradiție bogată acumulată în peste un secol de istorie instituțională care se îmbină, și adesea se suprapune, cu istoria națională. A fost înființată în anul 1880, fiind a 16-a, în ordinea înființării, dintre cele aproape 200 de bănci centrale din lume, înaintea celor din Japonia, Italia, Elveția sau Statele Unite ale Americii.
Pentru înfiinţarea unei bănci centrale era necesară atât susținerea politică, cât şi întrunirea condițiilor economice și sociale: stabilitate politică și monetară, dezvoltare constantă a industriei și comerțului, creșterea numărului de bănci și societăți comerciale, creșterea numărului populației, mai ales urbane. Astfel, la 17 aprilie 1880, este publicată în Monitorul Oficial Legea pentru înființarea unei „bănci de scompt și circulațiune”, iar Carol I promulgă Statutele BNR, cu precizarea regulilor de organizare, funcționare și administrare ale băncii.
Citește articolul - click AICI

PNL Râmnicu Vâlcea și-a ales conducerea pentru următorii 4 ani - GIOSAN VICTOR este președinte

Joi, 20 aprilie 2017, a avut loc în sala Consiliului Județean Vâlcea şedinţa ordinară de alegeri a Comitetului de Coordonare Local al Organizației Municipiului Râmnicu Vâlcea a Partidului Național Liberal. În cadrul acestei ședinte, liberalii prezenți în număr mare, au ales noua conducere a organizației municipale a partidului pentru următorii patru ani.
În urma alegerilor, liberalii prezenți au hotărât ca Biroul Politic Local al organizației PNL Râmnicu Vâlcea să fie format din: click AICI

Acţiune a poliţiştilor din cadrul serviciului de ordine publică, pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Vâlcea

Poliţiştii vâlceni au aplicat amenzi de 50.000 de lei pentru încălcării ale prevederilor Legii nr. 171/2010 şi au confiscat peste 50 de metri cubi de material lemnos.

Citiți toată știrea - click AICI

Toate aparatele radar din dotarea IPJ Vâlcea sunt folosite în perioada 17 – 24 aprilie 2017

Acţiune cu efective mărite a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, în conformitate cu Calendarul de Activităţi al Organizaţiilor Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), în vederea asigurării deplasării în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic.

Citiți toată știrea - click AICI