sâmbătă, 25 iunie 2011

Discursul lui Borboly Csaba tinut la Targu Mures cu ocazia Consiliului Reprezentantilor Unionali

Discursul președintelui Organizației Teritoriale UDMR Ciuc, Consiliului Administrațiilor Locale și al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, ținut la Târgu Mureș în data de 25 iunie 2011, cu ocazia Consiliului Reprezentanților Unionali.


Stimate Doamne,

Stimaţi Domni,

Evenimentele ultimelor două săptămâni, cu toate că în mulți au provocat teamă, indignare, după părerea mea s-ar putea dovedi utile în privința proceselor comunitare, structurii de stat și a modernizării României. De aceea consider că disputele ultimelor săptămâni au avut folosul lor, deoarece au decis chestiunea satelor și județelor ca elemente de bază ale sistemului de administrație publică al țării pentru o perioadă lungă de timp.

Totodată sper că comasarea satelor nu va mai fi dezbătută, deoarece ca urmare a acestei comasări s-ar bloca acele programe de dezvoltare, acele operațiuni de salvare a micilor sate aflate în derulare, a căror rezultate se văd deja. Comasarea satelor ar fi urmată de închiderea școlilor, grădinițelor, dispensarelor rurale, care la rândul lor ar cauza migraţie, decăderea socială a regiunii și degradarea.

citeşte TOT DISCURSUL - click AICI


************************
**************
*********
*****
***
**