luni, 6 iunie 2011

Acte contabile distruse de un incendiu in centrul comercial Dovali din Ramnicu Valcea

Până la stingerea incendiului au ars circa 60 kg de documente din arhiva unei societăţi comerciale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 6 iunie 2011, la ora 10.08 pentru stingerea unui incendiu produs în incinta unui depozit de produse alimentare aparţinând unei societăţi comerciale din Râmnicu Vâlcea, situată pe strada Iancu Pop, în arhiva de documente contabile.

citeşte TOT articolul -mai multe imagini  - click AICI

Premiile „Cocosului de Hurez”

Timp de trei zile, 3-5 iunie 2011, oraşul Horezu a fost capitala ceramicii populare româneşti.

scris de Prof. drd. Florin EPURE

Pe lângă participanţii din Vâlcea şi celelalte judeţe cu tradiţie în olărit, anul acesta manifestarea a fost onorată şi de prezenţa ambasadorilor din Irlanda şi Moldova şi de Vito Parantini, preşedintele Asociaţiei Centrelor de Ceramică din Italia. La această ediţie au fost cooptate, în Asociaţia ceramiştilor, noi centre ceramice: Calnic-Gorj, Terpezita-Dolj, Oboga-Olt, Braniştea-Galaţi şi Slătioara-Vâlcea.

Târgul „Cocoşul de Hurez”, aflat la cea de-a 41-a ediţie, este în fiecare an gazda meşterilor populari care îşi expun creaţiile. La Horezu au fost prezenţi ceramişti din toate marile centre de ceramică din ţară: Baia Mare – Maramureş, Corund, Odorheiul Secuiesc şi Miercurea Ciuc – Harghita, Oboga – Olt, Şişeşti – Mehedinţi, Obârşia – Hunedoara, Braniştea – Galaţi, Dumbrava – Timiş, Curtea de Argeş – Argeş, Braşov şi bineînţeles din Vlădeşti, Lungeşti, Măldăreşti, Slătioara şi Horezu (din judeţul Vâlcea).
 
citeste TOT articolul - click AICI