joi, 28 septembrie 2017

Întâlnire la Călimănești, pentru locuri de muncă la Faurecia, prin agenția locală AJOFM Vâlcea

Ca urmare a discuţiilor purtate cu Faurecia, AJOFM Vâlcea sprijină iniţiativa de a organiza întâlniri cu persoanele apte de muncă din zona menţionată în vederea recrutării acestora pentru angajare. 

Întâlnirea va avea loc la sediul punctului de lucru al agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă din Călimăneşti, strada Calea lui Traian, nr. 540, miercuri, 4 octombrie 2017, ora 09.00.

citește articol aici: EUROVALCEA

Constantin Codreanu, despre poziția oficială a Comisiei Europene cu privire la integrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, salută poziția oficială luată de conducerea Comisiei Europene prin care aceasta le solicită oficial tuturor guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene să aprobe integrarea totală a României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen.

citește articolul aici: VOCEA OLTENIEI

Conferință de presă la Jandarmeria Olt – Misiuni executate şi rezultate obţinute în trimestrul III

Joi, 28 septembrie 2017, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, a avut loc conferința de presă susținută de inspectorul șef, domnul colonel Drejoi Tudor Dorel, alături de șeful Biroului Pază și Protecție Instituțională și comandantul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, în cadrul căreia au fost prezentate misiunile executate și rezultatele obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, în trimestrul III 2017.

citește articolul aici: VOCEA OLTENIEI

Teatrul Marin Sorescu CRAIOVA - Spectacole 28 septembrie - 01 octombrie

“Am vrut să scriu o piesă în care personajele să-și exprime sentimentele cu voce tare, fără să le fie frică de cumunicarea directă. Trăim într-o lume dominată de frică, în care nu putem să ne arătăm slăbiciunile, adică cele mai profunde sentimente ale noastre. ” – Adnan Lugonić

citește articolul aici: VOCEA OLTENIEI

Noul serviciu bot KLM se numește BlueBot (BB) și în numele KLM, BB ajută clienții pe Messenger

Clienții KLM pot rezerva un bilet prin intermediul Messenger cu ajutorul inteligenței artificiale. Noul serviciu bot KLM se numește BlueBot (BB) și, în numele KLM, BB ajută clienții pe Messenger, într-un mod conversațional, să rezerve un bilet.
Cu acest tip de inteligență artificială clienții pot rezerva cu ușurință un bilet fără intervenția unui agent KLM. BB “învăță” pe cont propriu și are propria sa personalitate: utilă, prietenoasă, profesională și exigentă. Își găsește poziția în inteligența artificială conectată cu tehnologia KLM. Rolul lui este de a face rezervarea unui bilet mai rapidă și mai simplă decât online, fără să fie nevoie de discuții cu reprezentanții unui call center. Blue Bot este susținut de 250 de “colegi de serviciu” umani.

Teatrul de Balet Sibiu pune în scenă, în perioada octombrie – decembrie 2017, nu mai puțin de paisprezece spectacole de balet

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu, prezentate de TBS la Sibiu, pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F sau online, la aceleași prețuri ca în punctul de vânzare, fără niciun comision suplimentar, de pe siteurile kompostor.ro și bilet.ro. Biletele pot fi de asemenea rezervate pentru patruzeci și opt de ore, online, pe siteul oficial al TBS www.sibiuballet.ro sau telefonic la numărul de telefon 0269 229 627. 


Rezervările online și telefonice, neconfirmate prin plată în termen de patruzeci și opt de ore, își pierd valabilitatea.

citește articolul aici: VOCEA OLTENIEI

Poliția Orașului Horezu a efectuat o razie

Joi, 28 septembrie, între orele 09.00 – 12.00, Poliția Orașului Horezu a efectuat o razie, la care au participat în sistem integrat 50 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști, arme, explozivi și substanțe periculoase și intervenție rapidă.
 În doar 3 ore, polițiștii au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, au constatat o infracțiune pe linie rutieră, au reținut 14 certificate de înmatriclare și 1 permis de conducere.

La Râmnicu Vâlcea, voluntarii vor contribui desfăşurarea spectacolului inaugural din 30 septembrie

Mai multe zeci de voluntari îmbrăcaţi în tricouri albe inscripţionate pe spate Eu sprijin Râmnicul – Voluntar se vor implica în buna desfăşurare a spectacolului şi manifestărilor culturale de sâmbătă, 30 septembrie, dedicate inaugurării Zonei Centrale a Râmnicului.
Printre atribuţiile pe care aceştia le vor avea se numără informarea asupra desfăşurătorului orar complet al manifestărilor, indicarea celor mai apropiate grupuri sanitare disponibile, asistenţă pentru utilizatorii scărilor rulante de la pasajul subteran (care sunt destinate doar pentru urcare, respectiv pentru ieşirea din pasaj!) şi pentru cei ai ascensoarelor, indicarea ieşirilor din pasaj, delimitarea unor spaţii de siguranţă etc.

Voluntari străini în vizită de lucru la IPJ Vâlcea

Miercuri, 27 septembrie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a primit o vizită de lucru, cu 6 voluntari străini, care se află în municipiul Râmnicu Vâlcea, de la începutul lunii curente.
Au fost dezbătute teme cu privire la fenomenul predelicvent în rândul tinerilor adolescenți, lipsa de abilități sociale și de resort emoțional în gestionarea problemelor specifice vârstei.

Conferintele BookLand Evolution din nou la Ramnicu Valcea pe 3 octombrie

A 4-a ediţie a Conferintelor BookLand Evolution îşi redeschide porţile pentru tinerii din Râmnicu Vâlcea pe 3 octombrie 2017 la Filarmonica Ion Dumitrescu. De marţi până joi (03-05 octombrie ’17), în intervalul orar 14:00–16:00, vor urcă pe scenă 9 personalităţi  pregătite să răspundă la toate întrebările: Alina Nenu, Alin Păiuş, Romina Codreanu, Vasile Enescu, Livia Georgescu, Simona Muscă, Adelina Florescu, Laurenţiu Păiuş, Veţeleanu Alina.

citește articolul aici: EUROVALCEA

Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului de pregătire a economiei şi a teritoriului pentru apărare - Vâlcea

Marţi, 26 septembrie 2017, cu începere de la orele 10.00, în sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Vâlcea, a avut loc şedinţa de deschidere a Exerciţiului de mobilizare pentru verificarea stadiului de pregătire a economiei şi a teritoriului pentru apărare”, eveniment ce se desfăşoară în judeţul Vâlcea în perioada 26-29 septembrie a.c.

citește articolul aici: EUROVALCEA

Barometrul IoT efectuat de Vodafone

Vodafone a publicat a cincea ediție anuală a Barometrului IoT, cel mai important studiu global privind investițiile și inovația în domeniul Internet of Things.
Barometrul a identificat faptul că procentul companiilor care utilizează mai mult de 50.000 de dispozitive active conectate s-a dublat în ultimele 12 luni. De asemenea, 84% dintre cei care adoptă soluții IoT declară că au folosit tot mai mult IoT în ultimul an, în timp ce 51% dintre cei care adoptă IoT menționează că tehnologia crește veniturile sau oferă noi oportunități de venituri, 66% dintre companii fiind de acord că transformarea digitală ar fi imposibil de realizat fără IoT.

Mahmut Orhan v-a fi prezent la Univibes 2017

DJ-ul turc Mahmut Orhan este cunoscut în special pentru hit-ul „Feel”, interpretată cu cântăreața invitată Sena Sener, o melodie care a adunat un fenomenal număr de 240 de milioane de vizualizări pe Youtube și a fost de neocolit pentru radio-urile de muzică dance din toată Europa. 

citește articolul aici: VOCEA OLTENIEI

La Râmnicu Vâlcea se efectuează trei percheziții într-un dosar penal în care sunt cercetați cetățeni chinezi

Astăzi, 28 septembrie 2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea efectuează trei percheziţii, în municipiul Râmnicu Vâlcea, la reședința a doi cetățeni chinezi și la două puncte de lucru ale unei societăți comerciale.

citește ȘTIREA aici: VOCEA OLTENIEI