luni, 10 septembrie 2012

Mihai Diculoiu, Presedintele Sindicatului Liber Oltchim, a primit o invitatie de la PCC SE

În urmă cu aproape un an, Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE, a propus ca o delegaţie alcătuită din reprezentanţi ai Sindicatului Liber Oltchim, să viziteze combinatele chimice deţinute de PCC, cu scopul de a se prezenta rezultatele obţinute de companie.


Reproduc integral scrisoarea PCC SE adresată Sindicatului Liber Oltchim

Duisburg, 12.12.2011

În atenţia: Domnului Mihai Diculoiu

Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea

Stimate Domnule Mihai Diculoiu,

PCC SE doreşte stabilirea unui dialog deschis şi constructiv cu angajaţii Oltchim SA, reprezentaţi de către Sindicatul Liber Oltchim şi îşi reiterează sprijinul total pentru Oltchim. Grupul german PCC SE, în calitate de principal acţionar minoritar de la Oltchim SA, este în continuare foarte îngrijorat de faptul că în absenţa unor măsuri concrete, Oltchim s-ar putea confrunta cu un real risc de insovenţă.

PCC SE doreşte să elaboreze, împreună cu toţi acţionarii companiei, cu conducerea şi cu angajaţii Oltchim reprezentaţi de către Sindicatul Liber Oltchim, un plan realist de salvare şi redresare pentru Oltchim SA, care să asigure supravieţuirea combinatului chimic. Odată asigurată supravieţuirea companiei, următoarea etapă trebuie să includă luarea unor măsuri necesare pentru alinierea Oltchim la standardele pieţei şi reorientarea producţiei pentru a corespunde mediului actual de afaceri şi cererii pieţei, asigurând dezvoltarea şi creşterea companiei.

PCC SE este gata să ajute Oltchim cu soluţii alternative pentru accesarea de materii prime, de care Oltchim are nevoie urgent. Aceste propuneri au fost transmise de către PCC SE în atenţia Ministerului Economiei în scrisorile din 19.08.2011, 17.10.2011, 10.11.2011 şi 18.11.2011. În această săptămână, PCC SE va începe discuţiile pe acest subiect cu acţionarul majoritar de la Oltchim, Ministerul Economiei.

Din păcate, PCC SE nu are acces la informaţii cu privire la situaţia reală a Oltchim şi la nevoile curente de materii prime ale companiei. PCC SE este gata să ajute Oltchim cu materii prime vitale, cum ar fi propilenă şi energie. Cu toate acestea, pentru a putea prezenta soluţii alternative concrete pentru accesarea de materii prime de către Oltchim, PCC SE are nevoie să i se pună la dispoziţie de către conducerea Oltchim, lista produselor şi materiilor prime necesare pentru reluarea producţiei Oltchim la întreaga capacitate.

Având în vedere că în România există puţină informaţie despre grupului german PCC SE şi din dorinţa de a face cunoscută compania angajaţilor Oltchim SA, am dori să invităm o delegaţie alcătuită din reprezentanţi ai Sindicatului Liber Oltchim şi ai angajaţilor companiei, pentru a vizita combinatele noastre chimice, cu scopul de a vă prezenta rezultatele obţinute de PCC SE prin exemple concrete.

PCC SE propune organizarea unei întâlniri cu Sindicatul Liber Oltchim în luna ianuarie 2012, la Râmnicu Vâlcea, la o dată şi oră convenabilă ambelor părţi, pentru a discuta toate subiectele menţionate în această scrisoare şi pentru a iniaţia un dialog cu adevărat constructiv între PCC SE şi angajaţii Oltchim S.A.

Cu stimă,

Wojciech Zaremba

Reprezentantul PCC SE pentru România