vineri, 29 septembrie 2017

Brexit în Irlanda - imagini VIDEO

Granița se întinde pe o distanță de 500 km în Irlanda, cu de două ori mai multe puncte de trecere a frontierei decât întreaga frontieră estică a UE. Pe de o parte, Irlanda de Nord face parte din Regatul Unit. În partea de sud este Republica Irlanda.
Timp de 30 de ani, această frontieră a făcut obiectul unui conflict sângeros între susţinătorii pro-britanici și republicanii pro-irlandezi. Rezultatul: 3.500 morți până la acordul de pace din 1998. Dincolo de consecințele economice, oamenii de pe insulă se tem de o revenire a tensiunilor între cele două comunități.

Declarația Președintelui Klaus Iohannis la Summitul Digital din Estonia VIDEO

Am folosit oportunitatea acestui summit pentru a prelua o provocare lansată de Președintele Juncker, în cadrul discursului domniei sale referitor la starea Uniunii, și am lansat, după o discuție cu Președintele Consiliului, domnul Donald Tusk, o invitație pentru 2019, în România, la Sibiu, pentru a organiza acolo un summit informal, pe o temă, sigur, care rămâne să fie stabilită ulterior, dar cred că este important că avem deja, acum, în 2017, o perspectivă foarte clară pentru un Summit pe care îl vom organiza noi, în 2019, când avem Președinția Consiliului Uniunii.

citește  articolul aici: VOCEA OLTENIEI

Exercițiu în cazul unui accident rutier cu victime, efectuat între Lunca Banului şi Butoiești

Vineri, 29 septembrie 2017, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a avut loc o conferinţă de presă comună a structurilor MAI în care au fost prezentate concluziile exerciţiului – cu forţe şi mijloace în teren, privind intervenţia în cazul unui accident rutier cu victime multiple, urmat de incendiu, pe DN 6, între localităţile Lunca Banului şi Butoieşti, desfăşurat în data de 28 septembrie 2017
Conferinţa a fost susţinută de inspectorul şef al ISU, domnul colonel Florentin Dragomir, de prim-adjunctul inspectorului şef al IPJ, domnul comisar şef Decebal Drăghiea, de şeful Serviciului Rutier, domnul comisar şef Claudiu Bebec şi de şeful Serviciului Management Operaţional al IJJ Mehedinţi, domnul colonel Aurelian Andriţa.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt disponibile acum la Vodafone România

iPhone 8 și iPhone 8 Plus, cele mai recente produse Apple, sunt disponibile pentru clienții Vodafone România în magazine și pe www.vodafone.ro începând de vineri, 29 septembrie.
iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt noua generație de iPhone și dispun de un design nou, cu sticlă și aluminiu, disponibil în trei versiuni – space grey, silver și new gold – realizat cu cea mai rezistentă sticlă integrată vreodată într-un smartphone, ecrane Retina HD, chipset A11 Bionic, fiind proiectate pentru experiențe augmentate.

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice va fi marcată la Râmnicu Vâlcea printr-o nouă acţiune de intrare în ”Clubul Longevivilor” a 17 nonagenari. Sărbătoriţii – cu vârste cuprinse între 90 şi 95 de ani – vor primi la domiciile proprii, cu ocazia zilei lor, Diploma ”Clubul Longevivilor”, precum şi tichete sociale cu valori de 500 lei – pentru vârstele cuprinse între 90 şi 94 de ani şi de 700 lei – pentru vârstele cuprinse între 95 şi 99 de ani.
Cu aceeaşi ocazie, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni le va oferi beneficiarilor, tot pe 1 octombrie, începând cu ora 15.00, un program deosebit avându-i ca protagonişti pe coriştii Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, pe actorii Teatrului Municipal ”Ariel”, pe tinerii dansatori ai Palatului Copiilor şi pe voluntarii asociaţiilor ”Ataraxia” şi ”Zâmbete colorate”.