miercuri, 10 mai 2017

Zilele Orasului Baile Govora - Florile Govorei 2015


Fiii Satului - Sarbatoarea tomsanenilor de pretutindeni 2015, organizata la Tomsani


Invartita Dorului la Vaideeni - 28 iunie 2015


Primăriile din județul Vâlcea la care postul de secretar figurează ca vacant sau nedefinitiv

VACANT
1. BOIȘOARA
2. DĂNICEI
3. DICULEȘTI
4. LALOȘU
5. OTEȘANI
6. PITRARI
7. RACOVIȚA
8. STROEȘTI
9. SUTEȘTI
10. VOICEȘTI
11. VOINEASA

toată știrea - click AICI

Mesajul Președintelui Parlamentului European Antonio Tajani, cu ocazia Zilei Europei

Astăzi, pe 9 mai, sărbătorim Ziua Europei. Suntem mândri de ceea ce am realizat în ultimii 70 de ani: pace şi libertate. Am apărat aceste valori în întreaga lume, fiind singurul continent pe care nu există pedeapsa cu moartea.

Toată știrea - click AICI

Festivalul Naţional de Folclor „Lică Militaru”, la Drăgăneşti-Olt

Asociaţia artistică pentru promovarea tinerelor talente (AAPTT) în colaborare cu Primăria orașului Drăgănești Olt organizează FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR „LICĂ MILITARU”, EDIȚIA I, la Drăgăneşti-Olt, în data de 26 mai 2017.

Toată știrea - click AICI

Porți deschise de ZIUA EUROPEI la Spitalul Județean Vâlcea – VIDEO

Managerul Spitalului Județean Vâlcea, doctorul Dan Ponoran: “Avem cel mai modern spital din Oltenia. Le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse pentru a duce proiectul la bun final. Le mulțumesc pacienților, colegilor care au lucrat timp de cinci ani în condiții grele, dar beneficiază acum de rezultat. Sper ca proiectele Consiliului Județean să continue”.
Comisia Europeană a selectat ca model de bună practică la nivel european, proiectul „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, implementat de Consiliul Judeţean Vâlcea cu cofinanţare din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
Toată știrea VIDEO - click AICI

TTIP / CETA: Puterea oamenilor câștigă în fața presiunii politice!

Hotărârea de referință a celei mai înalte instanțe europene privind Inițiativa cetățenească europeană “Stop TTIP”
10.05.2017 – În septembrie 2014, Comisia Europeană a refuzat să înregistreze Inițiativa cetățenilor europeni “Stop TTIP”. Astăzi, Curtea Europeană de Justiție a hotărât că refuzul nu a avut un temei juridic. 

“Refuzul Comisiei Europene de a înregistra inițiativa noastră cetățenească a fost unul arbitrar și politic. Ei nu erau dispuși să asculte vocile cetățenilor care se opuneau proiectelor lor neoliberale numite TTIP și CETA. Salutăm hotărârea de astăzi care onorează exact aceste voci. Astăzi este o zi bună pentru democrația europeană “, spune Dr. Michael Efler, membru al Comitetului Cetățenilor care a încercat să înregistreze Inițiativa Cetățenească Europeană (ECI).
Toată știrea - click AICI

Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a avut o întâlnire cu conducerea Gărzii de Mediu – Vâlcea și cu Sindicatul acestei instituții

În dimineața zilei de 10 mai 2017, orele 8.30, Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, a avut o întâlnire cu conducerea Gărzii de Mediu – Vâlcea și cu Sindicatul acestei instituții, dată fiind declanșarea la nivel național a grevei generale, în structura menționată.


Toată știrea - click AICI

Dana Ţupa: Primii paşi în practica yoga – de la exerciţii fizice la călătoria minţii

În general, practica yoga se adresează oricui, însă scopurile diferă foarte mult de la o persoană la alta. Unii aleg să facă yoga pentru sport, alţii aleg yoga şi meditaţia pentru a elimina gândurile negative şi stresurile, alţii vor să-şi consolideze relaţia cu divinitatea sau alţii pur şi simplu vin pentru socializare.
În opinia cunoscutului profesor de yoga acreditat internaţional, Dana Ţupa, niciun scop nu este “mai bun” sau “mai puţin bun”, fiecare reprezintă un scop legitim, deoarece este cel dintâi. În timp, prin practică şi prin dăruire, scopurile ating culmi mai înalte, deoarece cursanţii evoluează şi îşi doresc mai mult de la ei şi de la practica yoga.
“Mulţi dintre cursanţii care calcă pentru prima dată pragul şcolii PURNA Yoga, vin deoarece nu se simt suficient de flexibili, vor să se regenereze, vor să slăbească sau pur şi simplu vor să cunoască oameni noi, să facă parte dintr-un grup, comunitate, care să aibă aceleaşi preocupări sau interese. Foarte, foarte rar se întâmplă ca un începător să ţintească direct sus, cel puţin la nivel declarativ, la cele mai înalte scopuri ale meditaţiei. De cele mai multe ori, argumentul este unul ce ţine de îmbunătăţirea aspectului fizic sau flexibilitate. Şi nu este nimic greşit, deoarece este primul pas. Întotdeauna primul pas trebuie să fie cel mai simplu, pentru a ajunge să descoperi, să cunoşti, să îţi placă, să te pasioneze şi să doreşti să evoluezi”, declară profesorul Dana Ţupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International USA.
TOATĂ știrea - click AICI