miercuri, 10 mai 2017

Dana Ţupa: Primii paşi în practica yoga – de la exerciţii fizice la călătoria minţii

În general, practica yoga se adresează oricui, însă scopurile diferă foarte mult de la o persoană la alta. Unii aleg să facă yoga pentru sport, alţii aleg yoga şi meditaţia pentru a elimina gândurile negative şi stresurile, alţii vor să-şi consolideze relaţia cu divinitatea sau alţii pur şi simplu vin pentru socializare.
În opinia cunoscutului profesor de yoga acreditat internaţional, Dana Ţupa, niciun scop nu este “mai bun” sau “mai puţin bun”, fiecare reprezintă un scop legitim, deoarece este cel dintâi. În timp, prin practică şi prin dăruire, scopurile ating culmi mai înalte, deoarece cursanţii evoluează şi îşi doresc mai mult de la ei şi de la practica yoga.
“Mulţi dintre cursanţii care calcă pentru prima dată pragul şcolii PURNA Yoga, vin deoarece nu se simt suficient de flexibili, vor să se regenereze, vor să slăbească sau pur şi simplu vor să cunoască oameni noi, să facă parte dintr-un grup, comunitate, care să aibă aceleaşi preocupări sau interese. Foarte, foarte rar se întâmplă ca un începător să ţintească direct sus, cel puţin la nivel declarativ, la cele mai înalte scopuri ale meditaţiei. De cele mai multe ori, argumentul este unul ce ţine de îmbunătăţirea aspectului fizic sau flexibilitate. Şi nu este nimic greşit, deoarece este primul pas. Întotdeauna primul pas trebuie să fie cel mai simplu, pentru a ajunge să descoperi, să cunoşti, să îţi placă, să te pasioneze şi să doreşti să evoluezi”, declară profesorul Dana Ţupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International USA.
TOATĂ știrea - click AICI

Niciun comentariu: