joi, 12 noiembrie 2009

Deschideţi televizoarele!

OLTCHIM - Ultimul combinat chimic viabil din România se află la un pas de colaps în timp ce televiziunile centrale şi-au pus ochelari de cal




Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea PCC de suspendare a deciziei Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de aprobare a acordării de către EximBank a unei garanţii de stat către Oltchim S.A. în valoare de 49,6 milioane de euro, în vederea achiziţionării secţiei de petrochimie a Arpechim. Firma germană PCC SE a depus recurs şi ne-am mai ales cu o plângere la Comisia Europeană. Privesc cu stupefacţie la TVR 1, ANTENA, REALITATEA TV, PRIMA TV, si... nimic! Subiectul Oltchim nu există!

Citadela industriei chimice româneşti, Oltchim, se scufundă sub ochii nemuritorului manager Constantin Roibu. Clica politică aflată în convulsii electorale nu este interesată de problemele combinatului chimic din Vâlcea - au venit cu mic cu mare, au cules ovaţii prin promisiuni cretine şi fără acoperire, şi duşi au fost! Trebuie să fiu naiv să nu înţeleg cine plăteşte tăcerea asta care învăluie cu o ceaţă otrăvitoare televiziunile centrale.

Despre presa locală… numai de bine! Ataşamentul, adeziunea, alipirea, iubirea, dragostea nesfârşită pentru capo di capo, este afişată, arborată şi strigată precum un slogan: SUNTEŢI UNICUL! CU DUMNEAVOASTRĂ PÂNĂ LA CAPĂT!

Reclamaţiile către DNA şi speculaţiile răutăcioase nu au penetrat plasa croşetata cu inteligenţă în jurul pavilionului central de pe platforma chimică. Scrisorile melodramatice trimise de Constantin Roibu storc lacrimi în timp ce combinatul se scufundă. Şi totuşi, uite că am să întreb cu o nesimţire maximă: Câte zerouri are cifra care însumează averea Directorului General?

Domnule Roibu, terminaţi cu poveştile siropoase şi organizaţi o conferinţă de presă LIBERĂ la care să participe şi PCC - să vedem cum percutaţi în faţa acestor capitalişti imperialisti. O conferinţă de presă transmisă live pe TVR 1, plătită cu banii dumneavoastră de buzunar sau cota de seminţe pentru o zi a lui Zaremba.

Trebuie să existe un sentiment de teamă când se pomeneşte despre eternul manager? Trebuie să mă aştept la repercursiuni dacă am îndrăznit să abordez subiectul? Se supără şi tovarăşul Cilea? DISTONOCALM şi o juma' de WHISKY! Uite aşa se face reclamă mascată...
******************************************************
******************************************************