joi, 2 septembrie 2010

Perchiziţii în Oradea şi Comuna Tinca

Arme şi muniţie, deţinute ilegal, ridicate din locuinţele mai multor suspecţi www.euroardeal.ro

În urma a nouă percheziţii domiciliare, poliţiştii bihoreni au descoperit opt arme de foc, dintre care, trei arme de vânătoare cu glonţ, două revolvere letale cu glonţ şi trei pistoale neletale cu aer comprimat şi cu gaz, precum şi muniţia aferentă acestora, toate deţinute în mod ilegal / Din investigaţii s-a stabilit că o parte dintre acestea au fost sustrase în cursul lunii ianuarie 2010, din locuinţa unui orădean.



Joi, 2 septembrie 2010, peste 50 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Poliţiei Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat nouă percheziţii la locuinţele şi reşedinţele a trei bihoreni, suspecţi într-un caz de furt prin efracţie, comis în cursul lunii ianuarie 2010, în Municipiul Oradea.

Astfel, s-au efectuat percheziţii la locuinţele orădenilor Ş.I.R., de 33 de ani, C.J.M., de 32 de ani şi în Comuna Tinca, la domiciliul lui J.C., de 41 de ani. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bihoreni au descoperit la domiciliul lui J.C., din Tinca, într-o ascunzătoare improvizată în tavanul unei anexe a locuinţei, opt arme de foc, dintre care, trei arme de vânătoare cu glonţ, două revolvere letale cu glonţ şi trei pistoale neletale cu aer comprimat şi cu gaz, precum şi muniţia aferentă acestora, toate deţinute în mod ilegal. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că patru dintre aceste arme au fost sustrase în cursul lunii ianuarie 2010, din locuinţa unui orădean.

Totodată, s-a stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt orădenii Ş.I.R. şi C.J.M., aceştia fiind suspectaţi că, în cursul lunii ianuarie 2010, au pătruns într-un apartament din Oradea, prin escaladarea de la ultimul etaj, în balcon. Apoi, prin forţarea geamului de la baie, au pătruns în interior şi au sustras trei arme de vânătoare, două arme neletale, muniţie, alte bunuri, precum şi diferite sume de bani, aflate într-un dulap metalic. Ulterior, după ce au sustras bunurile în cauză, cei doi suspecţi le-au transportat şi ascuns în Comuna Tinca, la domiciliul lui J.C..

Faţă de C.J.M. şi J.C. s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Cel de-al doilea orădean, Ş.I.R., nu a fost găsit deocamdată la reşedinţele cunoscute, efective sporite de poliţişti desfăşurând activităţi de cercetare şi investigaţii pentru găsirea acestuia.

Cercetările în cauză continuă pentru stabilirea provenienţei celorlalte patru arme descoperite în locuinţa din Tinca şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Niciun comentariu: