joi, 16 februarie 2017

Pompierii militari mehedințeni au intervenit în ultimele două zile, la 11 urgenţe medicale şi patru situaţii de urgenţă

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în intervalul 14 – 15 februarie 2017, la 15 intervenţii, dintre care 11 urgenţe medicale şi patru situaţii de urgenţă.
Marți, 14 februarie 2017, la ora 20.31, respectiv 20.50, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Orșova, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi pe strada Bradului, pentru stingerea a două incendii izbucnite la pubelele de gunoi. Pompierii au intervenit prompt, lichidând incendiile, care riscau să se propage la autoturismele din parcare. Au ars 6 pubele gunoi din material plastic şi circa 6 metri cubi de gunoi menajer. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de depozitarea jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.
În aceeași zi la ora 21.58, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Orșova, pe strada Bradului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la pubelele de gunoi. Pompierii au lichidat incendiul, care a cuprins 3 pubele din material plastic şi circa 3 mc. de gunoi menajer, împiedicând propagarea focului la autoturismele din parcare. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.
Miercuri, 15 februarie 2017, la ora 02.:36, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe Calea Cernețiului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie). Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care risca să se extindă la casa de locuit şi la alte anexe. Au ars: circa 3 metri cubi de lemne de foc, 4 uși din lemn, elemente de mobilier, încălțăminte și materiale textile. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de operaţiunea de tăiere fără respectarea normelor.
“Efective ale subunităților inspectoratului au efectuat misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost, ce puteau fi în pericol din cauza temperaturilor scăzute, în vederea transportării acestora în spaţiile special amenajate. În municipiul Drobeta Turnu Severin a fost găsită o persoană (bărbat), fiind transportată la adăpostul din localitatea Halânga. În această dimineaţă, la ora 08.00, în adăpost se aflau cazate 15 persoane (13 bărbați și 2 femei). Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 11 urgenţe medicale”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta, Plt. Raluca Tîrcă.

Niciun comentariu: