vineri, 18 septembrie 2009

Interesele OLTCHIM-lui sacrificate pe altarul eternului manager, Roibu Constantin ?


Nu ne vindem ţara! Capitalismul imperialist stă cu ochii pe OLTCHIM!


“Eu sper că până la sfârşitul lunii iulie să avem contractul semnat cu băncile, şi în prima săptămână din luna august să intrăm în posesia banilor, pentru a face plăţile către Petrom şi să intrăm în petrochimia de la Piteşti, să începem revizia în vederea pornirii”, declara Roibu Constantin în data de 9 iulie 2009.


Suntem la jumătatea lui septembrie 2009 şi nu se confirmă nimic din speranţele şefului de pe platforma chimică. Greva magistraţilor se pare că a fost programată de imperialiştii de la PCC, care au depus în instanţă o cerere de suspendare a emiterii de către Eximbank a garanţiei de stat către Oltchim, pe considerentul că această garanţie reprezintă un ajutor de stat care trebuie notificat Comisiei Europene înainte de implementare.

Oltchimul refuză planurile de redresare propuse de firma germană PCC SE, jucând aceleaşi cărţi, folosite de-a lungul anilor în mod constant: reconversia datoriilor în acţiuni şi promisiunea unor ameţitoare cifre de afaceri. Între timp, geografia combinatului chimic s-a schimbat dramatic, mare parte din ce a fost CIPA, fiind divizată în mod inteligent, pregatită pentru o roibizare eficientă.

Subiectul ROIBU CONSTANTIN este considerat tabu în judeţul Vâlcea - nimic nu transpiră în presa locală, un exemplu fiind acuzaţiile aduse de Mihai Ion, zis MITUŞ, din Strehaia, care au trecut neobservate. Corect, pentru că, să vedeţi ce lume rea, vă reproducem un fragment dintr-o declaraţie ajunsă prin sertarele DNA:
„Subsemnatul Mihai Ion - MITUŞ, domiciliat în oraşul Strehaia, strada Republicii, nr. 212, judeţul Mehedinţi, prin prezenta formulez în temeiul art. 275 CPP: PLÂNGERE Personal, în cursul lunii decembrie 2007, înainte de Crăciun, am mers la biroul directorului general Roibu Constantin şi i-am dat într-un plic suma de 100.000 euro, pentru a-mi facilita unele activităţi comerciale şi a reglementa unele plăţi pe care societatea mea, S.C. Gen Fero Chim S.R.L., le datora faţă de S.C OLTCHIM S.A. Plicul în care am pus acei bani l-am procurat de la numitul Trincă Ion, patronul societăţii Trivalent S.R.L. Râmnicu -Vâlcea. Despre faptul că am dat aceşti bani cunosc şi numiţii Frâncu Ion şi Mihai Stela, ambii domiciliaţi în oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, care urmau să fie şi ei audiaţi“.


Nasol. Informaţia este publică, bubuie internetul din 7 aprilie 2009, dar în presa vâlceană… zero! Normal, cum să iei în considerare astfel de aberaţii?! DOMNU ROIBU, este unic, cinstit şi perfect. Hai totuşi să ne mai clătim ochii…

“Rog să fie avută în vedere şi împrejurarea că, în această cauză, urma să fiu audiat ca martor, ocazie cu care intenţionam să denunţ o serie de fapte de corupţie comise de Roibu Constantin, însă nu eu am fost audiat, existând o confuzie cu privire la nume, fiind audiată o altă persoană care nu are aceeaşi adresă şi date de stare civilă cu cele pe care le am eu. Ţin să precizez, totodată, şi faptul că soluţia de neurmărire pe care o contest am cunoscut-o abia în cursul lunii august 2008, cu ocazia audierii mele într-un alt dosar instrumentat de o structură teritorială a DNA şi, ca atare, nu cunosc data la care a fost emisă”, declară MITUŞ.

Cred că ar fi cazul să luăm atitudine! Unde este străjerul pavilionului de la Oltchim, sindicalistul Diculoiu? Propun să organizăm o chestie spontană. Nu se poate admite ca imaginea lu’ dom’ Roibu să fie terfelită! Ultima mizerie debitată de acest MITUŞ, o reproducem fără tragere de inimă:

“În concret, doresc să precizez că soluţia emisă în cauză este netemeinică, deoarece sunt mai multe indicii în dosarul respectiv care să conducă la concluzia că directorul general Roibu Constantin este o persoană coruptă, care trebuie trasă la răspundere penală. Peste aceste indicii s-a trecut, în opinia mea, uşor, atunci când s-a emis soluţia de neurmărire. Astfel, cunosc de la persoanele implicate că în dosar există date conform cărora Roibu Constantin, în perioada 2005-2007, a pretins şi primit de la mai mulţi rromi din Strehaia care, prin firmele lor, au avut relaţii comerciale cu societatea comercială Oltchim S.A. sau cu firmele ei căpuşe (S.C. Etap Group S.R.L. Vâlcea, S.C. Industrial Montaj S.R.L Vâlcea. S.C. Lerox Group S.R.L. etc) bani şi bunuri (ducaţi de aur) în valoare de peste 1.500.000 de euro”.

Aici e mâna imperialiştilor!
****************************************************

Niciun comentariu: