miercuri, 15 septembrie 2010

Cosmin Vătafu, reţinut pentru trafic de influenţă www.eurovalcea.ro

Cosmin Vătafu, patronul firmei Rocom Center SRL, a primit 4.500 euro pentru a ajuta o femeie să promoveze examenul de titularizare ca profesor de religie


Vătafu, în vârstă de 33 ani, a fost reţinut, duminică, 12 septembrie 2010, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, sub învinuirea de trafic de influenţă, după ce a pretins şi primit 4.500 euro pentru a interveni pe lângă conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în favoarea unei candidate la examenul de titularizare ca profesor de religie.

În fapt, la data de 6 octombrie 2009, un bărbat a formulat denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, împotriva lui Vătafu Cosmin, de 33 de ani, în care arăta faptul că i-a plătit acestuia 4.500 de euro pentru a influenţa rezultatul examenului de titularizare a soţiei pe postul de profesor. Femeia nu a promovat examenul în cauză, context în care soţul a încercat să recupereze banii oferiţi lui Vătafu, dar acesta a refuzat.

În baza denunţului depus de preotul din Vultureşti (Olt), Marin Luţu, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt şi poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt - Serviciul Investigare a Fraudelor au întreprins acţiuni specifice pentru cercetare şi urmărire penală.

Totodată, duminică, 12 septembrie 2010, ofiţerii D.G.A. – Olt împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Olt, au efectuat o percheziţie la domiciliul lui Vătafu Cosmin, din municipiul Râmnicu Vâlcea şi au pus în aplicare mandatul de aducere la Parchet a inculpatului.

La aceeaşi dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care a supravegheat şi coordonat întreaga activitate de cercetare şi urmărire penală, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Inculpatul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Recursul depus de avocatul lui Cosmin Vătafu va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

În mod întâmplător, site-ul firmei Rocom Center, a intrat în colaps...

**********************************************************************

2 comentarii:

Anonim spunea...

Intampator este si faptul ca si in 2014 site -ul merge .Inainte de toate informati-va .Pacat ca traim intr-o tara in care, toata lumea isi da cu parerea. Ma intreb ce legatura
au activitatea unei societati cu arestarea preventiva a administratorului societatii.Mare pacat ca in Romania au ajuns in presa multi analfabeti si multe.... In orice societate civilizata se astepta decizia instantelor si nu se judeca un om dupa spusele unui procuror spagar ,traficant de aur ,traficant de porci etc. dornic de afirmare prin intermediul presei.Mai analizati!!!

Anonim spunea...

Apropo
La recurs omul a fost eliberat.
Stiati ca a mai fost odata cercetat de Parchetul Olt ,in aceasti cauza si s-a dat neiceperea urmaririi penale. Aceste lucruri nu le-ati mai preluat si analizat.
Oare de ce i s-a dat recursul la 10 zile? Oare de ce nu a fost judecat in stare de arest? Asa se intampla cand ,unii procurori fac arestari pentru o vanatoare si alte foloase, impreuna cu preoti si politisti de comune prieteni de pahar.